Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Turcia intensifică presiunea diplomatică asupra Siriei, pentru soluţionarea paşnică a conflictului, a declarat un consilier al premierului turc Recep Tayyip Erdogan, relatează NewsIn.

"Încercăm să convingem partea siriană să facă alegeri raţionale", a spus profesorul Nabi Avci.

Avci este fostul consilier politic principal al premierului şi nou ales în Parlament din partea partidului la putere AKP.

El a subliniat relaţia strânsă a Turciei cu Siria şi a spus că Ankara acţionează din culise pentru a cere regimului sirian să înceteze violenţele şi să facă reforme.

Erdogan, unul dintre puţinii lideri în contact cu preşedintele sirian Assad, a criticat recent regimul, spunând că acţiunile forţelor siriene sunt "inumane".

Premierul turc s-a întâlnit ieri cu trimisul preşdintelui sirian, pentru a discuta despre relaţiile bilaterale, inclusiv despre afluxul de refuigiaţi sirieni în Turcia.

Numind Turcia o "insulă de stabilitate" într-o regiune zguduită de revolte, Avci a spus că Ankara vrea să ajute ţările învecinate să parcurgă schimbarea cu bine.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.