Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fără a se declara un susţinător al introducerii pedepsei cu moartea, omul de afaceri Ion Ţiriac admite totuşi că „s-ar gândi” la o astfel de soluţie în cazul recidiviştilor periculoşi, condamnaţi pentru infracţiuni grave cum ar fi cele de pedofilie.

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „După 20 de ani” difuzată pe ProTV şi voyo.ro, duminică de la ora 10.00, şi care este moderată de Cristian Leonte şi îi are ca invitaţi permanenţi pe jurnaliştii Claudiu Pândaru (directorul editorial Mediafax Grup) şi Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”).

Ion Ţiriac a fost întrebat care este opinia lui despre legea prin care parlamentarii români propun amnistia unor infracţiuni.

„Dacă au furat o pâine să o dea copilului şi au luat 7 ani, sau 3 ani, tot furt se numeşte, dar poţi să îl treci cu vederea. Dar este absolut un risc social. Ne întoarceam la justiţie. (...) Nu ştiu dacă nu aş introduce pedeapsa cu moartea. Lasă-mă în pace, adică stai un pic, îi dau drumul unui pedofil şi de 10 ori îmi face aceeaşi treabă şi mai îmi şi omoară pe cineva. Nu am spus că aş introduce-o, dar m-aş gândi în orice caz”, a declarat Ion Ţiriac.

Cum ar fi putut fi rezolvat cazul Becali

Când vine vorba despre cazurile în care statul este prejudiciat, omul de afaceri a vorbit despre o formă a amnistiei fiscale astfel încât statul să-şi recupereze banii. Dând exemplul lui Gigi Becali, Ţiriac a spus că în funcţie de prejudiciu ar trebui stabilită o amendă care ar trebui dublată de o alta dacă cel vizat nu plăteşte într-o primă fază.
Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.