Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Actualul proiect al Acordului interguvernamental privind uniunea economică consolidată permite statelor care nu au adoptat încă moneda unică să aplice prevederile documentului când aderă la zona euro, a declarat, miercuri, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, după şedinţa de guvern."În momentul de faţă, Acordul interguvernamental privind uniunea economică consolidată (...) este în curs de negociere. Textul, astăzi, după ce ieri a avut loc prima rundă de negociere, prevede ca pentru statele din afara zonei euro să existe posibilitatea să se aplice prevederile acestui acord interguvernamental la momentul pe care îl consideră fiecare stat în parte. Deci, vor putea statele din afara zonei euro să aplice imediat prevederile acordului să aplice parţial doar anumite prevederi ale acordului sau să aplice aceste prevederi ale acordului numai de la momentul în care statul respectiv va deveni stat membru al FMI", a explicat Orban.

"Deci, există în proiectul de text această prevedere şi, desigur, fiecare stat membru în cauză va decide în funcţie de interesele pe care le are, ce prevederi să aplice sau, dacă aplică integral de la momentul în care acordul va fi ratificat de parlamentul naţional în cauză, să aplice imediat prevederile întregului acord", a conchis ministrul Afacerilor Europene.

El a subliniat că decizia aparţine fiecărui stat membru în parte.
Integral pe AgerpresComentarii

Teorii, proiecte și vorbe goale! Ministrul teoriilor despre afaceri europene. Regula de aur, regula de argint, regula de bronz, regula de zinc și regula de tinichea. Proiecte și teorii despre teoriile afacerilor, cică europene. L-a făcut chiorul și pă ăsta ministru cu portofoliu, că i-a fost simpatic, așa cum a făcut-o și pă Nuți Udrea ministresă, că e șic sau mai degrabă sâc și că are acel aer de vino-ncoa. Deocamdată Leo emană teorii și proiecte, are întâlniri europene, dar randament și eficiență zero barat. Dincolo la Nuți, se construiește-n draci, terenuri de golf la sate, stațiuni montane cu telegondole și pârtii de schii în zone miniere ale țării, bazine de înot și patinoare peste tot, iar eficiența e tot zero barat, dar bugetul statului e secat vertiginos de ditamai turismul. Vai și amar!

22 decembrie 2011 10:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.