Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Victor Ponta a susţinut că declaraţiile lui Rareş Bogdan, propus de PNL pentru conducerea TVR, au fost de natură, în mod sigur, să ducă la lipsa cvorumului, deoarece parlamentarii nu pot fi duşi cu forţa să voteze pe oricine într-o funcţie importantă, de preşedinte, relatează Mediafax.

"Nu ştiu ce au zis colegii liberali şi nu vreau să comentez, însă cred că mai multă înţelepciune şi reţinere în declaraţii ar ajuta foarte mult. Cred că şi declaraţiile candidatului propus de PNL au fost de natură, în mod sigur, să ducă la lipsa cvorumului, că până la urmă nu poţi să duci parlamentarii cu forţa să voteze pe oricine într-o funcţie importantă, cea de preşedinte. Acolo este nevoie de un manager care să aibă grijă de o instituţie, care are un buget foarte mare, dar are şi cheltuieli şi mai mari, are mii de angajaţi, are programe. Sunt convins că Birourile Permanente Reunite, în înţelepciunea lor, vor găsi cea mai bună soluţie ca persoană", a spus Ponta la România TV.

Citeşte şi: PSD a blocat numirea lui Rareş Bogdan, propus de PNL, la şefia TVR

El a evitat să răspundă concret întrebat dacă rezultatul din Parlament ar fi fost altul în cazul în care ar fi fost vorba despre o altă nominalizare pe care ar fi făcut-o PNL pentru conducerea TVR, spunând doar că nu a fost, marţi, în Parlament şi nu doreşte să comenteze mai mult.

Marţi, realizatorul de televiziune Rareş Bogdan, propus de PNL pentru poziţia de preşedinte director general interimar al TVR, a fost avizat favorabil de Comisiile de cultură din Parlament, dar în plenul celor două Camere ale Parlamentului nu au fost întrunite voturile necesare pentru a fi validat, el anunţând ulterior că îşi retrage candidatura pentru această poziţie din cauza "războiului politic" dintre PNL şi PSD.

Integral pe România Liberă