Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Alianţa PSD-PNL s-a rupt în Parlament. Social-democraţii i-au sabotat pe liberali şi doar faptul că nici PSD nici PNL nu vor să dea vestea proastă electoratului mai face ca protocolul Uniunii să nu fie rupt. Liberalii au avut parte de o surpriză de proporţii ieri, în plenul Parlamentului. Deşi sperau că i-au convins pe social-democraţi să îl voteze pe Rareş Bogdan pentru preluarea şefiei  TVR, liberalii au fost păcăliţi.

Războiul din USL a înregistrat, ieri, un nou episod, după scandalul modificărilor la Codul Penal. Parlamentarii PSD au absentat, în masă, de la  şedinţa de ieri a plenului în care Rareş Bogdan, propus de PNL, urma să fie ales preşedinte interimar al TVR. În aceste condiţii, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ, Rareş Bogdan nu a putut obţine şefia interimară a TVR, din lipsă de cvorum.

După ce l-au avizat pozitiv pe Rareş Bogdan în Comisiile reunite de cultură, social-democraţii nu au fost prezenţi în sala de plen, astfel încât cvorumul necesar pentru numirea acestuia nu a fost întrunit. Enervaţi de faptul că liberalii nu au susţinut săptămâna trecută modificările la Codul Penal, social-democraţii au stabilit, la ordinul lui Victor Ponta, încă de luni seară, să nu le voteze liberalilor propunerea pentru TVR, au declarat surse parlamentare pentru EVENIMENTUL ZILEI.

S-a ajuns în această situaţie din cauza sabotajului PSD, PC, UNPR şi UDMR. Dacă PDL a anunţat că nu va vota, în schimb PSD, PC, UNPR şi UDMR nu s-au prezentat la vot, fără să facă vreun anunţ prealabil. Mai mult, aminteşte COTIDIANUL, la primele ore ale dimineţii, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, şi-a dat cuvântul în faţa liberalilor că PSD va participa la vot. Luni, premierul Victor Ponta anunţase că PSD nu are nicio propunere şi că va fi susţinut candidatul propus de PNL.

 Liderul liberal Crin Antonescu a taxat dur comportamentul PSD. „L-aţi auzit ieri pe domnul Ponta că PSD nu are candidat. Acum, pesediştii au dispărut de la vot. Este o istorioară scurtă despre cine are cuvânt şi cine minte", a spus Crin Antonescu. Iar NAŢIONAL susţine că of-ul liberalilor este cu atât mai mare cu cât ei taman votaseră fără murmur numirea senatorului PSD Toni Greblă la Curtea Constituţională.

În cercurile PSD, afirmă GÂNDUL, se vehicula, ieri, numirea propriului candidat, Valentin Nicolau. Totuşi, pentru a obţine sprijinul PNL pentru numirea lui Toni Greblă la CCR, social-democraţii au anunţat că nu vor avea candidat la TVR şi vor sprijini candidatul PNL. Ulterior, însă, parlamentarii PSD  au absentat în masă de la şedinţa plenului reunit, în sală fiind prezenţi doar 15 din cei 245 de senatori şi deputaţi PSD.

Premierul Victor Ponta a găsit o soluţie ingenioasă de rezolvare a situaţiei de la TVR, susţine ADEVĂRUL. Ponta a anunţat că Guvernul va adopta mâine o Ordonanţă de urgenţă prin care va stabili un preşedinte interimar la TVR. Favorit pentru şefia televiziunii publice este Valentin Nicolau. La şedinţa din 30 decembrie, social-democraţii ar putea oficializa ideea propunerii lui Valentin Nicolau. Până atunci, liderii PSD vor să vadă cum vor evolua relaţiile din USL şi cât de solidă este majoritatea pe care o pot forma împreună cu PC, PPDD sau UDMR. Chiar dacă pe hârtie aceste formaţiuni ar avea majoritatea, în practică, până acum ,PSD nu a reuşit să îşi impună niciun proiect important fără sprijinul PNL.

Întrebat de jurnalişti dacă va iniţia o întâlnire de împăcare cu premierul Ponta, în contextul în care prim-mnistrul nu l-a sunat pentru a stabili o întâlnire, Antonescu a afirmat, sec, că nu are nimic de discutat în legătură cu ziua de luni, când cei doi lideri ai USL s-au gratulat reciproc cu apelativul „mincinos“. „Obişnuiţi-vă să ne vedeţi despărţiţi pe mine şi pe Ponta“, a mai replicat preşedintele PNL Crin Antonescu, citat de EVENIMENTUL ZILEI. „Este indecent să mai pozăm în cuplu politic în faţa cetăţenilor”, a mai declarat Crin Antonescu referindu-se la colaborarea în USL cu Victor Ponta.