Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, afirmă, duminică, pe Facebook, că Traian Băsescu şi PDL duc o campanie mincinoasă, care îl vizează pe premierul Victor Ponta, el precizând şi că liderul grupului PDL, Mircea Toader, ştia de introducerea pe ordinea de zi a Camerei a modificărilor la Codul Penal.
"Constat faptul că PDL şi Traian Băsescu mint şi dezinformează. Acesta este adevăratul atac la statul de drept. Va trebui să luptăm împotriva acestor lucruri care ne fac rău nouă, tuturor românilor. Ştiu că nu am încălcat legea şi că toate demersurile din Parlament pe care le-am făcut au fost corecte. Constat că această campanie mincinoasă vizează USL şi îl vizează personal pe premierul României care nu are nicio legătură cu lucrurile care s-au petrecut în Parlament", a scris Zgonea pe contul său de socializare.
El îşi propune, totodată, să dea o serie de răspunsuri la "minciunile" pe care le-a văzut în ultimul timp legate de modificarea Codului Penal, arătând că le va răspunde pe rând.
Astfel, într-o postare ulterioară, intitulată "minciuna 1 a lui Băsescu", Zgonea afirmă faptul că toţi liderii grupurilor parlamentare, inclusiv cel al PDL, Mircea Toader, ştiau ce legi au introdus pe ordinea de zi, inclusiv de modificările la Codul penal şi nu au avut nicio obiecţie.
Zgonea ataşează, ca dovadă a faptului că nu au avut obiecţii parlamentarii PDL, stenogramele şedinţelor BP şi de plen de luni. "În stenograma şedinţei Biroului Permanent de luni, 9 decembrie 2013, Florin Pâslaru din partea grupului PSD solicită introducerea pe ordinea de zi a plenului unele proiecte de acte normative, unele sub rezervă primirii rapoartelor din partea comisiilor. Aceste acte normative sunt: Parteneriatul Public Privat, OUG 88/2013 şi alte acte normative pe care le puteţi vedea în stenograma de mai jos. Toţi cei prezenţi, aşa cum arată şi stenograma, au fost de acord", precizează Zgonea.
El a menţionat că este clar, în stenogramă, faptul că a două zi dimineaţă toţi liderii de grupuri parlamentare se întâlneau la el în birou pentru a discuta ordinea de zi.
"În cursul serii de luni, Comisia Juridică a aprobat rapoartele la care se referă şi domnul Toader, liderul grupului PDL. Aş vrea să fac o menţiune aici. Comisia Juridică şi alte Comisii care au foarte multe legi pentru care trebuie să producă rapoarte, lucrează de foarte multe ori până târziu seară. De exemplu, la Comisia pentru Agricultură din aceeaşi seară de luni, deputaţii au stat până foarte târziu", a afirmat Zgonea.
El a precizat că în dimineaţă zilei de marţi toţi liderii de grup ai partidelor s-au întâlnit şi a discutat cu aceştia suplimentarea ordinii de zi cu ceea ce făcuseră comisiile. "Singura obiecţie a venit din partea PDL pentru Legea lobbyului, o iniţiativa care este în dezbatere publică de trei ani! În plenul Camerei, Mircea Toader a propus retrimiterea către Comisie a Legii lobby-ului şi toată lumea a fost de acord, inclusiv eu, aşa cum vedeţi în stenograma şedinţei. În acest moment, liderul grupului PDL putea să spună că mai propune scoaterea de pe ordinea de zi şi a altor proiecte de legi, dar nu a făcut-o", a sublinita Zgonea.
El a precizat că, prin urmare, a început discutarea modificărilor la Codul Penal, amendament cu amendament, şi nimeni nu a avut nicio obiecţie.
"Trebuie menţionat faptul că, acolo unde deputaţii au vrut să se pronunţe împotriva unor amendamente, aşa cum s-a întâmplat la Legea minelor, au făcut-o", a mai spus Zgonea.


Comentarii

Comunistu' Adevar spune Gabriel. Cum dracu, desi voi astia pupincuristii basisti si pedelepristi , vedeti numai plagiate, incompetente etc. si la sondaje Ponat iese foarte bine. Oare voi sunteti desteptii si restul lumii prostimea????? Haide ca prea va cacati pe voi. Sictir javrelor . Parca ati fi Narcis, ca numai ala s-a indragostit de propria persoana pe car a descoperit-o ca fiind cea mai desteapta si cea mai frumoasa. MUIE jigodiilor.

16 decembrie 2013 13:05

Gabriel ..cum naiba fac ce fac si tot Ponta este cel mai credibil om din stat , in sondajele facute ?! Pentru ca poporul nu-I prost stie ca Ponta e conducatorul perfect. Ponta presedinte !!!

16 decembrie 2013 8:38

unu am mai auzit una , alesii nostri au devenit asa de sirguinciosi ca fac ore suplimentare cind de cite ori sunt cautati nu dai de nimeni ,acum au lucrat si noaptea si in mai multe comisii , se vede ca este cusuta cu ata alba , cind ai 70% din parlament discuti lucrurile pe fata ca poti vota ce vrei dar cind nu ai minte si te incurci in propriile minciuni nu mai cauta sa dai vina pe altii si sa-ti aperi seful spunind ca el nu a stiut nimic, a-ti urlat ca basescu face si desface dar voi sunteti mult mai incorecti in aceasta privinta si la mentalitatea pe care o aveti nu va puteti schimba niciodata

16 decembrie 2013 8:10

liberalul socialist Cu ce "minte" Basescu? Ca Toader s-a dat cu socialistii? Nu cumva in PDL se vorbeste deschis despre demiterea din partid al lui Toader? Jigodiile astea uslashe se deosebesc de socialistii lui Nascase prtin faptul ca fac totul "legal". Mai precis, se aduna ei (ca sunt majoritate) si hotarasc modificarea vreunei legi, astfgel ca alterior sa fie "legala" decizia lor. Din scrisele lui Zgonea (evident, nu el a scris, ca e un agramat notoriu!), luni s-a "propus" vag, sa se discute mai multe legi "daca trec prin Comisii". Desigur, Pedeleprele nu s-au impotrivit, stiind ca legea asta (si cele pe Coidul Penal) nu erau inca discutate. De udne sa stie ei ca, la o ora DUPA ce Mitomanul iuresponsabil se suise in avion (sa nu-i puta gura a usturoi), jigodiile socialiste se vor aduna, la 10 noaptea, sa aprobe modificarile din Cod si sa dea unda verde Legii amnestierii? Ramine intrebarea: de ce Basescu si PDL se impotriveste legii, cind ei ar trebui, dupa spusele uslashilor, sa "raspunda penal" pentur jafurile lor. Desigur, art trebui sa le convinga o lege care i-ar pune definitiv la adapost! In shcimb, e cert ca si pedeleprele (ca si libealii socialisti) au tot interesul sa dispara "conflictul de interese". De aceea KKrau vorbeste NUMAI despre Lege - dar deloc despre Cod!

16 decembrie 2013 6:51

Muie bolșevicule! N-aveți nici o justificare referitor la ticăloșenia voastră cu modificările la Codul Penal, nemernicilor! La final încă o muie!

16 decembrie 2013 1:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.