Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În primele declaraţii făcute după nominalizarea sa la funcţia de ministru al Culturii, deputatul PNL Gigel Ştirbu a făcut şi o primă greşeală gramaticală.

Întrebat ce părere are despre afirmaţia lui Andrei Pleşu, care a spus că „un alt Gigel în plus nu mai contează”, Ştirbu a arătat că este „extraordinar de mândru de numele care (în loc de , n. red) mi l-au dat părinţii mei”.

În ceea ce priveşte iniţiativa legislativă controversată, care modifică legea drepturilor de autor şi care ar permite „includerea accidentală a unei lucrări sau a unui alt obiect protejat în alt material”, Ştirbu a precizat că, în realitate, este vorba despre o normă europeană pe care România trebuie să o implementeze.

„Nu e vorba despre plagiat”, a afirmat deputatul, subliniind că iniţiativa legislativă aparţine Oficiului Român pentru Drepturile de Autor.

Totuşi, pentru moment, aceasta a fost retrasă, susţine Gigel Ştirbu: „Am depus solicitarea de a fi retrasă această iniţiativă legislativă pentru ca cei care nu s-au documentat suficient să aibă ocazia să o facă”.
Integral pe Gândul