Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe final de an, Guvernul Ponta a trecut, după modelul predecesorilor Tăriceanu şi Boc, la împărţirea banilor din Fondul de rezervă al prim-ministrului, aşa-numitul „buget paralel“, îndelung criticat de Consiliul Fiscal şi de Curtea de Conturi pentru că dă posibilitatea alocărilor discreţionare.

Ultimii bani rămaşi în rezervele bugetare au ajuns, în cea mai mare parte, după cum afirmă GÂNDUL, la autorităţile locale, cu toate că premierul Victor Ponta îşi lua încă din 2012 angajamentul public că Fondul „va fi folosit numai pentru situaţii de urgenţă, conform prevederilor legale, nu pentru finanţarea o dată la două luni a propriilor primari şi preşedinţi de consilii judeţene".

Pe de altă parte, banii în exces care se află în piaţa interbancară, aşa cum aa nunţat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu ajung în întregime la bugetul de stat, a declarat, citat de ZIARUL FINANCIAR, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, precizând că este un mesaj către colegii din Guvern, pentru a nu rămâne cu o impresie greşită.  „Aş vrea să clarific o informaţie făcută de domnul guvernator aici, n-aş vrea ca toţi colegii mei să rămână cu impresia că sunt banii la buget. Dânsul s-a referit că sunt bani în piaţă, la buget n-ajung toţi", a spus Voinea.

Despre un alt parallelism, de această dată în plan politic, vorbeşte şi EVENIMENTUL ZILEI, care afirmă că PSD îşi consolidează pe tăcute majoritatea fără PNL, după ce încă un deputat de la PP-DD a schimbat tabăra. Liviu Codîrlă s-a înscris în Uniunea Naţională pentru Progresul României, principalul aliat al PSD, şi va ocupa funcţia de preşedinte al Departamentului de Siguranţă Naţională din partid. Aflat la al doilea mandat în Parlamentul României, deputatul UNPR este membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Pe de altă parte, NAŢIONAL susţine că Partidul Poporului Dan Diaconescu este la un pas de a se desfiinţa, după ce PPDD a pierdut, joi, opt parlamentari.  Condiţiile nepotrivite puse la dispoziţie de partidul condus de celebrul om de televiziune au făcut ca patru senatori şi patru deputaţi să se transfere la UNPR şi să facă joncţiunea  cu grupul social-democrat.

Cei opt parlamentari, detaliază ROMÂNIA LIBERĂ, sunt senatorii Ionel Agrigoroaei, Florina Jipa, Constantin Popa şi Marian Vasiliev şi deputaţii Răzvan Condurăţeanu, Ioan Hulea, Nuţu Fonta şi Iacob Puşcas. Toţi aceştia au ales să facă pasul către UNPR pentru a trece din opoziţie în barca puterii.Comentarii

Robertțs Negoita anal lovel hihihi, ai dreptate, lua-te-as viloent pe la spate. Asa cum iti place tie nebunaticule sodomizat!

15 decembrie 2013 11:55

hihihi JOS BASESCU! Postaci bashinisti, mergeti la site-urile dedicate voua! Nu mai mancati k.k.t cu linguroiu! Nu v-a ajuns cat ati inghitit in zece ani de bashinism? Luati-va demisul acasa! Sta ilegal la Cotroceni pe banii romanilor si improasca cu venin! Ca doar atat mai poate!

15 decembrie 2013 11:43

Lupa cetateanului Pe degeaba plangeti acum cand iati votat vau pacalit vau mituit acum ne rasucesc cutitul in rana(saracia)care e din ce in ce mai cronica . Dar stati linistiti 2014 e an electoral si ar or sa vina pomenele electorale pomenile sociale ,doar suntem o tara de asistati sociali . SOS ROMANIA .

13 decembrie 2013 22:24

Gigelcel chel Se pare ca la Sapoca au bagat netul si acum pacientii trimit mesaje mobilizatoare..=)))) eu zic sa le dam si ceva matrafox...

13 decembrie 2013 12:49

hihihi Habarnistul sef al Romaniei penale.

13 decembrie 2013 12:46

Romani !! dati jos klanul mafiot Ponta-Crin-Felix ! La incredibila lovitură gangsterească dată statului de drept, normal ar fi fost să iasă în stradă zeci de mii de cetăţeni. O asemenea Mişcare i-ar fi obligat pe gangsteri să-şi retragă labele. În absenţa ei, a intervenit forţa de care gangsterii din USL se tem de moarte: Marile Puteri Occidentale! Zvîrcolirile regimului Ianukovici – un fel de regim USL al Ucrainei – arată că influenţa Occidentului e însemnată pînă şi-ntr-un spaţiu geopolitic aparţinînd Federaţiei Ruse. D-apoi la noi! I.C.

13 decembrie 2013 12:44

boy Kim Jong ia labele de pe Romania!

13 decembrie 2013 11:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.