Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Prosport a aflat că turneul WTA care până acum se desfăşura la Budapesta va fi înlocuit în calendar de o competiţie găzduită în Bucureşti. Conform surselor din cadrul FR de Tenis, lucrurile sunt puse la punct în proporţie de 99%. Federaţia mizează în acest sens pe ajutor guvernamental, iar printre cei care au făcut lobby pentru luarea acestei decizii inedite s-a aflat şi Simona Halep. Campioana en-titre de la Budapesta a participat la o discuţie în acest sens la Guvern. Astfel, românii vor avea şansa să le susţină pe viu pe Halep şi Cîrstea, chiar în capitală, în perioada 8-14 iulie, imediat după încheierea unuia dintre cele mai prestigioase turnee de Grand Slam, respectiv Wimbledon. Ca urmarea a acestei hotărâri, Halep (locul 11 WTA) va fi nevoită să-şi apere coroana de campioană cucerită în capitala Ungariei în sezonul tocmai încheiat, dar şi cele 280 de puncte WTA, la Bucureşti. Trofeul câştigat în ţara vecină reprezintă unul dintre cele şase adjudecate de Halep în 2013, alături de Nurnberg (Germania), 'S-Hertogenbosch (Olanda), New Haven (USA), Kremlin Cup (Moscova) şi Turneul Campioanelor de la Sofia.

Grand Prix Budapesta – O competiţie de tradiţie

Grand Prix-ul Budapestei a fost un turneu care s-a disputat din anul 1993 până în prezent (cu o pauză în '94 şi '95), iar premiile totale pe care le-a oferit la ediţia din acest an au însumat 250.000 de dolari. Printre jucătoarele importante care s-au aflat pe tabloul principal în 2013 alături de Simona Halep s-au regăsit Lucie Safarova (Cehia), Alize Cornet (Franţa), Annika Beck (Germania), Lucie Hradecka (Cehia) sau Yvonne Meusburger (Austria), cea care a şi fost învinsă în ultimul act de româncă, scor 6-3 6-7, 6-1.
Integral pe ProSportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.