Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Marina militară italiană a anunţat că 265 de imigranţi aflaţi în trei ambarcaţiuni au fost salvaţi, marţi, în Marea Mediterană, informează AFP, citată de Agerpres.

Oamenii erau „într-o situaţie critică din cauza numărului mare de persoane aflate la bordul fiecărei ambarcaţiuni” în momentul în care au fost salvaţi la circa 180 de kilometri sud de insula siciliană Lampedusa.

Potrivit primelor verificări, „imigranţii provin din diverse ţări africane, printre care Gambia, Mali, Senegal şi Coasta de Fildeş”.

Salvarea imigranţilor a avut loc în cadrul operaţiunii Mare Nostrum, lansată de Italia pentru a consolida dispozitivul militar şi umanitar din regiune după două naufragii soldate cu circa 400 de morţi în decurs de o săptămână în luna octombrie, în apropierea insulei Lampedusa.

Zeci de mii de persoane încearcă în fiecare an să ajungă în Italia, plecând cu ambarcaţiuni din ţări din nordul Africii, în special Libia şi Tunisia.

Majoritatea acestor imigranţi provin din Africa subsahariană, însă unii dintre ei vin din Siria, Irak şi chiar Afganistan sau Asia de Sud.


Comentarii

repatrierea urcati-i in avioanele spartan si repatriati-i sau mai bine dati-i frantei si sua caci ei au rascolit rahatul numit orientul mijlociu.

11 decembrie 2013 11:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.