Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Profesorul Bogdan Teodorescu a explicat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", la Antena 3, că Traian Băsescu trece prin momente grele şi că şi-a pierdut susţinerea unui partid, susţinere care i-a conferit întotdeauna o aură de "personaj popular" în diverse situaţii.

"Criza domnului Băsescu în legătură cu PDL a început la perdeluţă, cum spunea un coleg de-al dvs. La acel moment, domnul Băsescu a încercat să mai facă un partid şi nu prea i-a ieşit. A reuşit să atragă un cunoscut politician, domnul Tomac, şi alţi câţiva politicieni de un anumit profil. Pe de altă parte, se mai întâmplă alte două lucruri. PDL creşte, sigur, nu e la 20%, cum speră domnul Blaga, dar de urcat, urcă. În al doilea rând, cu aceea competiţie internă, l-a făcut pe domnul Cătălin Predoiu să fie clar candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale, singurul legitim. Pentru că, spre deosebire de celelalte nume rostite pentru candidatul dreptei, domnia sa este votat de propriul partid. Împotriva dorinţei lui Traian Băsescu şi împotriva finului domnului Băsescu, domnul Falcă. Deci domnul Cătălin Predoiu îi dă de câteva luni bune şah după şah domnului Băsescu. Domnul Traian Băsescu este enervat de acest lucru pentru că, totuşi, un lider politic fără un partid este un personaj complicat.

Teodorescu a explicat că preşedintele a pierdut susţinerea inclusiv a partidului pe care la un moment dat l-a condus şi că a devenit un personaj izolat pe scena politică, încolţit de multe probleme care l-ar putea afecta puternic.

"Domnia sa, în primăvara trecută, după ce a pierdut puterea prin diverse structuri, a pierdut şi puterea într-un partid în care putea să dicteze ce să facă. Astfel, acest partid se depărtează pas cu pas de dânsul. Domnul Traian Băsescu este foarte izolat pe scena politică şi cu mici ipoteze de a îşi construi o nouă structură politică pe care să se bazeze În acest moment, domnul Traian Băsescu a început să scadă în sondaje, la nivelul încrederii şi este încolţit din mai multe părţi, pe lângă afacerea Nana, are şi problema cu terenurile Brătienilor."

"Astfel, în acest moment, domnul Băsescu are aşa: Nu are niciun partid care să îl susţină, pentru că Mişcarea Populară nu poate fi numit partid, este într-un colaps de imagine extrem de periculos, are în faţă nişte comisii parlamentare care ar putea să scoată în faţă rezultate neaşteptate, are o procuratură care s-a autosesizat într-unul din cazuri şi iată că această imagine este a unui laţ care se strânge în jurul proiectului pe care vrea să îl construiască, nu numai a domniei sale", a conchis Teodorescu.


Comentarii

ramon Poate sa se stranga latul ,mai intai la D-voastra. ""CINE DORESTE RAUL ALTUIA ,VA CADEA IN PRIMUL RAND PE EL SI CELOR DRAGI LUI. Nu stiti sa mai ""INVENTATI "" si alte minciuni?????? Oricum ,nu va credem .Ne-am saturat de atatea minciuni ,""BASESCU a fost ,este ,si va fi cel mai bun,spre supararea ""INVIDIOSILOR"""!!!!!

10 octombrie 2016 21:46

Marc Băsescu nu mai poate depăși 20% fiindcă reducând salariile celor 1,4 milioane de bugetari cu 25% și pensiile celor 5,2 milioane de pensionari cu câteva zeci de lei s-a remarcat ca reprezentant al celor 3 milioane de angajați de la privat, cei ce țin țara asta în spate, care s-au bucurat când cei doi grași pe care-i țin în spate sunt mai slabi.Doar ei îl mai votează.

9 decembrie 2013 10:39

unu nu cred nimic din ce se spune la antena trei pun prea de multi ani acelasi disc si devine plictisitor.

9 decembrie 2013 8:40

@val Cam ce-ar fi putut declara "haznalistul" invitat la hazna sa-si dea cu parerea?I se pare ca PDL "creste"? Ca Predooiu a ajuns "cvandidatul legitim al dreptei" - cind el gifiie la 5%? In timp ce MRU sta doar la 4% de Kkrau? Haznalistul nu explica deloc cam care ar fi "proiectul dlui Basescu" pe care acesta "vrea sa-l construiasca". Bai valule, esti poate singurul care inca sustine timpenia cu "socialista" in care ar fi intrat PD-ul pe vremuri. Partidul s-a schimbat, cretine. In "socialista" l-a bagat Petrica,al de e acum mare liberal. Ca si Frunzaverde si multi alti pd-isti de frunte - cam jumatate din conducerea PDL din 2012! Ce nu faci tu acum o situtie a membrilor PNL care au fost, la un moment dat, in "socialista"? Poate te lamuresti si tu! Despre Javra Oridnara te "lamureste" haznaua: se face comisie! URA! Hais a vedem cu ce o sa iasa si comisia - politic, desigur, ca penal nu poate gasi nimic. Dar imi spui si mie pt ce esti tu atit de sigur ca JO ar trebui sa fie la Jilava? Asa, ca nu-ti place tie cum hahaie?

9 decembrie 2013 7:05

val 1 D-l Teodorescu cred ca are dreptate, dar eu nu cred ca PDL-eprele pot fi numite partid de dreapta dupa ce ani buni au fost in Internationala Socialista. Totusi nu se poate spune ca Precoiu este un candidat redutabil la Presedentie. Ei sa fie multumiti daca vor avea 5% sa intre in parlament, dupa ce s-au divizat in diverse partide si miscari. Cel mai important ar fi ca PDL-eprele sa-si analizeze esecul, cauzele lui si sa caute sa faca o opozitie serioasa. In privinta Javrei Ordinare sper ca dupa ce va fi inlaturat sau isi va "termina" mandatul sa se odihneasca la Jilava.

8 decembrie 2013 23:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.