Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Gheorghe Mencinicopschi: A doua zi după Crăciun eu o să pun pe masă o carne de pasăre, curcan. Preparate nu prăjite, nu pane, nu grătar cu foc. Am acasă un grătar în care focul nu vine direct în contact cu carnea. Totul în cantităţi moderate, nu maldăre de mâncare. Voi mânca şi cozonac, dacă vom reuşi să-l facem în casă. Nu trebuie să ne reprimăm de la nimic ceea ce ne face plăcere, dar trebuie să mâncăm eşalonat, nu să aruncăm totul în noi ca într-un sac.


Avem suficiente zile să mâncăm

Gheorghe Mencinicopschi: Dacă ştim că suferim de boli cardiovasculare, dacă am avut un infarct sau un accident cerebral trebuie să respectăm câteva lucruri. Să nu ajungem să suferim sau să agravăm bolile cronice. Cu înţelepciune, cu moderaţie, sărbătorile vor fi sărbători şi ne vom bucura din plin de puţinul sau de multul pe care îl avem.

Eu sunt convins că fericirea este o percepţie strict personală. Eu pot să fiu fericit cu foarte puţin, alţii sunt nefericiţi cu foarte mult.

Atmosfera de sărbătoare este importantă. Credeţi că starea de ebrietate este o stare demnă cu care să întâmpinăm naşterea Domnului, dacă suntem credincioşi? E frumos să întâmpini Anul Nou beat, pe sub masă?

Este o prostie chestiunea cu caloriile. Contează şi numărul, da, dar contează şi calitatea caloriilor. Mulţi vor mâncăruri multe, multe, dar ieftine. Te alegi cu calorii goale. Ce sunt calroiile de calitate? Să vă dau un exemplu. Care e diferenţa între un gram de zahăr alb şi un gram de curcan? Ambele ne dau 4 kilocalorii. Problema este însă că cele patru kilocalorii din carnea de curcan mă hrănesc. Cele patru kilocalorii ale zahărului alb mă îmbolnăvesc.

Integral pe Jurnalul Național