Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Vicepremierul Liviu Dragnea a pregătit un nou proiect de hotărâre, prin care cere Guvernului 150 de milioane de lei (33,5 mil. euro) pentru primari, pentru facturi restante la lucrări executate, transmite Mediafax.

Solicitarea ministrului Administraţiei Publice este ca banii să fie alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, în baza ordonanţei de urgenţă adoptată recent de Executiv prin care este permis acest transfer de bani, prin derogare de la lege.

Cererea pregătită pentru Guvern este argumentată prin faptul că Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administratiei Publice a primit numeroase solicitări de la autorităţile administraţiei publice locale pentru plata sumelor restante aferente lucrărilor executate la obiectivele de investiţii contractate în cadrul Programului naţional de dezvoltare locală.

În ultimele două săptămâni, Guvernul a alocat pentru primari, prin două hotărâri distincte, fără să anunţe public, 3,5 milioane lei, respectiv 20 milioane lei, cu justificarea că banii sunt necesari pentru cheltuieli urgente în sezonul rece.

Pentru suma de 3,5 milioane lei, Guvernul a susţinut că fondurile vor fi alocate doar municipiului Brad, iar pentru totalul celor 20 milioane lei nu au mai fost prezentate primăriile care vor primi banii.

Până în prezent, primăriile beneficiare erau stabilite prin hotărâre de guvern publicată în Monitorul Oficial, dar pentru distribuirea acestor sume este stabilit că operaţiunea va fi efectuată doar prin ordin al vicepremierului Dragnea.

Legea finanţelor publice locale stabileşte că banii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului sunt repartizaţi numai pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar.

Guvernul a decis însă recent, prin ordonanţă de urgenţă, că, prin derogare de la această lege, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prin hotărâre a Guvernului, pot fi alocate sume ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat şi pentru finanţarea unor cheltuieli aferente obligaţiilor de plată restante care nu pot fi asigurate din bugetul aprobat.

Integral pe România LiberăComentarii

liberalul socialist Vedeti de ce este nevoie de m,arirea accizei? PLUS: fasole cu ciolan/cirnati, sarmale si pahare cu tuica, vin sau bere (la pet). ca vin alegerile!

3 decembrie 2013 21:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.