Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Legea privind confiscarea bunurilor persoanelor găsite vinovate de corupţie, proxenetism sau spălare de bani a fost votată, luni, de Senat. Este vorba despre confiscarea averii, chiar dacă ea nu a rezultat din infracţiunea pentru care persoana respectivă este condamnată, în cazul în care se dovedeşte că veniturile obţinute nu pot explica bunurile dobândite.

Potrivit proiectului, citat de ANTENA3, aşa cum a fost amendat la propunerea Comisie juridice, fac obiectul confiscării extinse infracţiunile de proxenetism, cele privind traficul de droguri, de persoane, infracţiunile la regimul frontierei de stat, cele de spălare a banilor, asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni, infracţiuni contra patrimoniului, falsificarea de monedă, divulgarea secretului economic, infracţiuni privind organizarea şi expoatarea jocurilor de noroc, infracţiuni de corupţie, de evaziune fiscală, infracţiunile privind regimul vamal şi bancruta frauduloasă.

Legea, susţine ADEVĂRUL, poate fi aplicată doar dacă persoana este condamnată pentru comiterea unei infracţiuni pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoarea mai mare de cinci ani şi dacă valoarea bunurilor dobândite de respectiva persoană, într-o perioadă de cinci ani înainte de momentul săvârşirii infracţiunii, „depăşeşte în mod vădit veniturile obţinute de acesta în mod licit“.

În timpul dezbaterilor din plen, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a explicat că prin adoptarea legii senatorii dau un „semnal clar în vederea combaterii infracţionalităţii“ şi că reprezintă implementarea în legislaţia naţională a unei Decizii JAI, România fiind singura ţară din Uniunea Europeană care nu a făcut încă acest lucru, după cum susţine EVENIMENTUL ZILEI. Însă au fost împotriva acestei legi nu doar senatori ai Opoziţiei, ci şi din arcul guvernamental. Senatorul UDMR Gyorgy Frunda, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, citat de GÂNDUL, a susţinut că un astfel de proiect goleşte de conţinut prevederea constuţională referitoare la principiul dobândirii licite a averii. Frunda este convins că legea nu va trece de Curtea Constituţională.


Comentarii

Gyula Szigety Problema nu este ca sunt prea multi bogati.... problema este ca toti acesti bogati sunt fosti securisti sau actuali sri-isti. Nu este nimic rau sa te imbogatesti prin propriile tale merite in schimb este o crima sa te imbogatesti prin furt si mai ales prin furt de la bugetul natiei!

26 martie 2012 16:32

roman neaos Frunda Gyorgy este SABOTORUL NR 1 al tarii noastre!Daca nu poate sa o alipeasca Ungariei,tara lui de suflet si limba,face orice pentru a ne distruge,de a ne arunca in haos si in jecmanirea ei ,de catre multi unguri perversi si nazisti!

2 ianuarie 2012 12:46

GEORGE conturile am vrut sa zic !scuze !

21 decembrie 2011 10:25

GEORGE cum vor verica conurile din banci din paradisurile fiscale???pentru a le confisca?

21 decembrie 2011 10:25

NR NU CRED CA REINVIE LEGEA 18 DEOARECE SUNT PREA MULTI IMBOGATITI DUPA REVOLUTIE. ACEA LEGE CALCULA CAT ITI TREBUIE LUNAR PT.INTRETINERE, SCOALA COPIILOR, TOTUL PANA SI COAFATUL DOAMNEI. RESTUL VENITURILOR SE SOCOTEA CA LE-AI FOLOSIT LA OBTINEREA DE BUNURI - MASINA, CASA, ETC. DA CUM O SA DOVEDEASCA VIDEANU, UDREA, COCOS, BASESCU, CELE DOUA TROGLODITE DE FIICE BASESCIENE, SI LISTA POATE CONTINUA LA NESFARSIT- DIN CE BANI SI-AU DOBANDIT BUNURILE??? DA CONTURILE DIN TARA SI STRAINATATE??? TOT PE BANI LICITI LE-AU FACUT???S-O FI VOTAT LEGEA DAR NU PENTRU TOTI SE VA APLICA !!! A, DACA ERA - DESPRE BASESCU VORBESC - DACA ERA O CAPACITATE IN MATERIE BINE PLATIT(ORICARE AR FI FOST ACEA MATERIE) DA, DAR ATATA TIMP CAT EL A FOST UN TROGLODIT DE MARINAR SI NICI ALA BUN PROFESIONIST.............ASTEPTAM APLICAREA LEGII (CHIAR SI DUPA CE PIERDE CHIORUL SI PDLEUL LUI VERZUI AEGERILE SI DE LA PRIMUL PANA LA ULTIMUL PDL-IST DA????)

21 decembrie 2011 5:58

gogu MAX, pe jeguril de la psd unde le-ai gasit locul??printre ''saracii dar cinstitii''lui ilici iliescu criminalul din '89si'90...sau cumva crezi ca bombonel e vreun cinstit si ca tanti Tamara era cu adevarat o bogatase !?care i-a lasat ''PRAFU" DUPA TOBA.MAX-imum de muci de la mine pt. pine !

20 decembrie 2011 21:15

ella Votata, votata....s-o vedem insa aplicata ! Tare ma tem ca vom ramanea cu ochii in soare

20 decembrie 2011 20:32

Daniel Stati voi linistiti, la toti smekerii astia averile s-au facut "legal", nu la negru. Zecile/sutele de milioane de euroi au rezultat ca urmare a afacerilor cu Statul, afaceri oarecum ... legale, chiar daca ele au fost deosebit de paguboase pt. banul public. Ce mai conteaza ca firma lu Videanu a vindut Statului borduri la pretz de 4-5 ori mai mare decit in realitate ? Ideea e ca ala a vindut borduri iar Statul i-a dat bani pe ele conform unui contract, chestie absolut legala. Sau asfaltul de la Casuneanu. Sau orice vreti voi. Nu mai spun ca firmele respective figureaza pe numele cui trebuie ca sa nu se poata atinge nimeni de smekeri. Bani nejustificabili ar fi in caz de vreo mita, ceva, doar ca la ora asta nici macar nu cred ca vreunu dintre astia mari si tari se mai implica in vreo luare de mita, atita timp cit exista cai aproximativ legale de a suge banul public.

20 decembrie 2011 15:23

ilarie pai ar trebui sa inceapa cu dan ian popescu, videanu adrian, basescu traian, dan voiculescu, tiriac, adrian nastase, copos, becali, patriciu, so vantu, adrian sarbu, udrea tantareanu, fratii paunescu, si nu va fi deact BLUF

20 decembrie 2011 14:04

piratul ura , o clipa de luciditate din patea alesilor . dar stati , traim in romania, astia sau pacalit dar cum facem sa se pacaleasca si judecatorii ?

20 decembrie 2011 13:15

mircea DA ! Aratati ca aveti curaj si coloana vertebrala. DA pentru confiscarea averilor ilicite si pedepse pe masura.

20 decembrie 2011 12:21

Zamucles MAX@. Nu te amagi, mai citeste legea. Ticalosii pomeniti de tine nu vor primi niciodata mai mult de 2-3 ani cu suspendare. Pentru asta s-a stabilit conditia de minim de 5 ani de inchisoare , ca sa nu le poata fi aplicata.

20 decembrie 2011 11:30

lycurgos Ungurienii nu au drepturi in tara lor cate drepturi le ofera Romania asta ravnita de leprele astea incurabile.Se gandesc doar la dezbinare si lacomie.

20 decembrie 2011 11:21

lycurgos Opozitia,dintre cea mai cinstita din Romania.In guvernul "Nastase"au avut loc cele mai spectaculoase arestari,s-a dus cea mai mare lupta anticoruptie.Miki shpaga este un personaj animat.Ce repede au uitat romanii pe cei care au jefuit Romania din 1990 pana in 2004.

20 decembrie 2011 11:20

MAX Legea obtinerii Ilicite, de bani, imobile, bunuri, urmeaza sa bage dupa gratii pe 25 de ani, pe famigliile Basescu, Udrea-Cocos, Videanu, Boc, Blaga, Igas, pe Nenorocitul de Udriste de la Metrou, pe si majoritatea Leprelor PDL iste, care au talharit banii publici, timp de 9 ani ! Hai s-o vedem si pe-asta !

20 decembrie 2011 10:58

cosma racoare Senatorul UDMR Gyorgy Frunda - pabarama asta se simte cu musca pe caciula !!!!! Auzi drepturile omului ???? Mama voastra de pungasi nenorociti - drepturile omului nu exista la furat si inselaciune sau evaziune fiscala , handicapatule !!!!

20 decembrie 2011 10:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.