Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Europarlamentarul Corina Creţu a declarat, vineri, la Bruxelles că în viitorul Parlament European ar putea fi foarte mulţi reprezentanţi ai unor partide extremiste şi populiste.

"Uniunea Europeană traversează o criză, în primul rând în ceea ce priveşte solidaritatea între statele membre, valoare care a stat şi a fost fundamentul Uniunii Europene, atunci când aceasta s-a format. Din păcate, din cauza crizei economice şi, probabil, a greutăţilor cu care se confruntă ţările bogate, opinia publică din aceste state devine tot mai reticentă în legătură cu împărţirea poverii europene, deşi ar trebui să înţeleagă că UE, doar împreună cu toate ţările, poate reuşi şi poate fi competitivă", a precizat europarlamentarul PSD.

Corina Creţu a atras atenţia asupra faptului că în ultimul timp s-a dezvoltat în foarte multe ţări un curent eurosceptic sau chiar anti-UE, precum UKIP din Marea Britanie, care a declanşat o campanie foarrte agresivă împotriva lucrătorilor români şi bulgari, sau partidul lui Marine Le Pen, care "a reuşit în doi ani ce n-a reuşit tatăl ei în 40 de ani": să aducă formaţiunea pe primul loc în sondajele de opinie, potrivit Mediafax.

Potrivit vicepreşedintelui Grupului S&D din Parlamentul European, "estimările sunt că viitorul PE va avea aproape o treime reprezentanţi ai acestor partide extremise, populiste, uneori şovine, rasiste".

"Cred că este foarte grav pentru Uniunea Europeană şi este datoria noastră să ne luptăm pentru demnitatea noastră ca români, cât şi pentru a da replicile necesare valului de minciuni în legătură cu restricţiile pe piaţa muncii, în legătură cu Schengen, în legătură cu toate exagerările care se fac şi se aduc în diverse ţări în legătură cu România, mai ales că este clar că ele nu au nicio bază în realitate", a spus Creţu.

În opinia sa, contracararea acestui "val de exagerări şi de minciuni" este o responsabilitate comună nu numai a europarlamentarilor, dar şi administraţiei româneşti, a Ministerului de Externe, a preşedintelui României.

"Cred că trebuie să ne ocupăm locul ca cea de-a şaptea ţară în UE care există pe hârtie dar nu totdeauna în practică. Ceea ce trebuie noi să-i convingem pe partenerii noştri este că nu există cetăţeni de rangul unu şi doi, că suntem toţi egali în drepturi şi obligaţii", a mai precizat europarlamentarul social-democrat.

Integral pe România LiberăComentarii

@plagiatorul socialist Solutia este, probabil "mai multi socialisti". De aceea e suparata pe Le Pen, "extremista", ca practic i-a ingropat pe socialistii francezi. Niciodata in istoria frantei un premier nu aczut ma rapid si mai jos in increderea alegatorilor decit Hollande! Vorbire despre "solidaritae" auzi doar de la potai, care s-ar vrea "ajutati" (masiv) de dulai, fara ca ele sa incerce macar sa scurme dupa breun os. Bai socialistii lui peste fiert, NIMENI nu e obligat sa preia saracia altora, sa le dea ajutoare sociale, sa ii lase sa incalce orinea de drept - doar pt ca au "aderat" la UE! Nu am auzit ca vreun doctor sau specialist roman care munceste in Franta sa fi avut ceva de suferit din cauza lui Le Pen. Din partea socialistilor - DA!

30 noiembrie 2013 8:41

PRECIZARE: În limbaj comun, "temerea" ca "estimările sunt că viitorul PE va avea aproape o treime reprezentanţi ai acestor partide extremise, populiste, uneori şovine, rasiste" se traduce prin "estimarile sunt ca exista riscul real ca gastile noastre de EURO-banditzi si de EURO-derbedei sa-si piarda o buna parte din sursele de finantzare, care pot lua în viitor alte trasee". Cu respect, EURO-cârnatzii de la RL

30 noiembrie 2013 0:20

PRECIZARE: De fapt, "Corina Creţu a atras atenţia" asupra noii politici EURO-Germane de a interzice partidele non-koshere în numele "democratiei" si a agresivitatii practicilor de EURO-shantaj utilizate de acea tzara (despre care Frankfurter Allgemeine Zeitung scria recent ca a eradicat si cea din urma ramasita de stat de drept) pentru a exporta propril model, dar noi, trapadusii de la RL, nici prin visul nostru nu am fi putut scrie asa ceva, ca ne beleau ăia si ne aruncau în strada... Cu respect, paparudele de la RL

30 noiembrie 2013 0:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.