Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fondul Monetar Internaţional a anunţat luni că a deblocat 507 milioane de euro pentru România, care a refuzat suma pentru moment, preferând să o păstreze în rezervă, relatează AFP.Consiliul de Administraţie al instituţiei cu sediul la Washington a dat undă verde pentru vărsarea acestei sume către Bucureşti, în cadrul unui acord de 3,6 miliarde de euro convenit în martie, se arată într-un comunicat al FMI.

Însă 'autorităţile (române) au precizat că vor continua să considere acordul ca fiind un acord de tip preventiv şi că, prin urmare, nu intenţionează să tragă' banii, a precizat FMI.
Integral pe AgerpresComentarii

Costel general (R) Majorarea de la 670 la 700 ron s-a facut pentru salariul minim, dar din ce-am citit mai jos se pare ca toata lumea castiga de 3 ori mai mult, de iese o medie anuala de 7500-8000 dolari.

20 decembrie 2011 10:42

Costel general (R) Se pare ca unii nu inteleg de ce se numeste produs intern brut, mai exact cuvantul brut. Daca tu vinzi o rosie cu 5 lei, dupa ce ai cheltuit 4 lei sa o produci cu cati bani mai ramai? Eu zic ca iti ramane un leu nu 5 cum zici tu. Ar fi fost bine ca media venitului in Romania sa fie de 8000 dolari pe cap de locuitor. Dar trebuie sa producem mai multe rosii pentru a ajunge aici.

20 decembrie 2011 10:38

Românii sunt mințiți și batjocuriți! Românii sunt batjocuriți. Dacă PIB-ul României fluctuează undeva între 7500 și 8500 dolari pe cap de locuitor, asta înseamnă că economia românească produce așa cum e ea, 7500-8500 dolari pe cap de locuitor. Iar dacă facem un calcul simplu, respectiv înmulțim 8000 dolari cu 20.000.000 populația țării și rezultă 160 miliarde dolari americani. Deci anual economia românească produce 160 miliarde dolari americani. Raportat la cifra PIB-ului, salariul minim și pensia minimă sunt o foarte mare bătaie de joc la adresa națiunii. Asta având în vedere și marea majorare recentă a salariului minim de la 670 lei la 700 lei. Concluzia e simplă. Statul român cheluiește mult prea mulți bani, plus să nemernicii nu vor să dea o lege a salarizării care să pemită câștigarea unui salariu minim mult mai decent. Iar prețurile la bunurile alimentare și de consum sunt ca la Paris sau Berlin. Oare cât timp va mai putea fi păcălită națiunea română de acești ipocriți care acum prin guvernarea lor duc țara de râpă?

20 decembrie 2011 8:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.