Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, înainte de a pleca la Vilnius, că România va susţine Ucraina pentru parafarea acordului cu UE şi a subliniat că, în funcţie de decizia liderilor de la Kiev, summitul Parteneriatului Estic poate fi considerat un succes sau un eşec.


„Astăzi şi mâine se desfăşloară summitul Parteneriatului Estic. Acest summit este esenţial, extrem de important. Este pentru prima dată când politica de vecinătate a UE capătă o dimensiune concretă, prin acte politice extrem de importante care se vor parafa la Vilnius. Marea problemă a summitului este Ucraina, care va şi face diferenţa. Dacă Ucraina va semna, va fi un succes al UE, dacă nu, va fi un important pas înainte în relaţiile de parteneriart al UE cu cele 6 state din vecinătatea estică", a declarat Băsescu, care a prezentat succint situaţia politică de la Kiev.

"În ce ne priveşte, România susţine ridicarea oricărei rezerve care este în afara condiţiilro tehnice care ar împiedica Ucraina să semneze acordul cu UE, dacă preşedintele Ianukovic va dori acest lucru. Mai ales că doamna Timoscenko a renunţat la condiţia de a fi eliberată din închisoare şi de a se trata în străinătate", a anunţat preşedintele.

"Summitul are o importanţă deosebită din abordarea a două unghiuri. Pe de o parte prefigurează în spaţiul de la este de UE, iar pe de altă parte, cei care vor semna, vor manifesta opţiunea lor definitivă de a se integra în UE", a completat Băsescu.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.