Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Federaţia maghiarilor din Statele Unite a sesizat Comisia Helsinki, o agenţie a Administraţiei SUA, în legătură cu iniţiativa de retragere a distincţiei lui Laszlo Tokes, transmite Mediafax.

Un istoric american i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în acelaşi caz.

Preşedintele AHF, Ferenc Koszorus, a declarat, conform MTI, că iniţiativa de retragere a Ordinului "Steaua României" acordat lui Tokes este rezultatul acţiunilor acestuia în favoarea comunităţii maghiarilor din România.

"Comisia Helsinki trebuie să se pronunţe; încălcarea drepturilor fundamentale ale omului, politicile şi practicile împotriva minorităţilor, intoleranţa şi măsurile antidemocratice nu pot fi tolerate. Ne temem că tăcerea ar putea fi interpretată de unii (...) ca fiind o încuviinţare, având ca efect noi încălcări ale principiilor Comisiei Helsinki", a comunicat AHF într-o scrisoare adresată preşedinţilor Comisiei, Benjamin Cardin şi Christopher Smith.

Pe de altă parte, istoricul american Lee Edwards, directorul Fundaţiei Memorialul Victimelor Comunismului de la Washington, i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu pentru a-i cere să nu dea curs iniţiativei de retragere a Ordinului "Steaua României" lui Laszlo Tokes.

Integral pe România LiberăComentarii

Prodan Nicolae DECI, se confirma tot mai des ca Ceausescu a avut mare dreptate cand zicea ca “AGENTURILE STRAINE“ se amesteca in treburile interne ale Romaniei, spionajul ungar, CIA, MI5, etc. Cand cineva aminteste de drepturile omului, i se raspunde ca este adevarat si ca exista dar, acestea sunt pe hartie la ONU, Comisia Helsinki si la ate foruri. Acest nemernic de “om” si dupa aceea de bozgor, nu-i trebuia acordat de la inceput acest Ordin, un Ordin al DEMITAII dar, lingaul de Basescu ia acordat-o pentru a putea fi la putere, el si PDL-ul, fara a gandi ce poate urma. Suntem un stat SUVERAN, UNITAR si INDEPENDENT si nu acceptam interventiile nimanui in tara noastra. Nu pot concepe ca un “om” mic, murdar, imoral, agresiv, spion si sovin, toate ecestea dovedite, Tokes nu poate pastra acest Ordin al Romaniei, acest premiu pentru DEMNITATE, care la el este LIPSA. Basescule, vezi in ce situatie pui tu ROMANIA? Istoria te va JUDECA si BLAMA!

26 noiembrie 2013 12:57

Eroare tipica a lui Basila Numa' tantalaul asta putea pune o Lume intreaga pe jar cu distinctia data din pix...

26 noiembrie 2013 8:30

Da sigur, cum nu?! Probabil ca americanii sustin ideea promovarii celor care militeaza impotriva intereselor lor nationale... Unde draq s-a mai pomenit in lumea asta sa-l premiezi sau sa il lasi premiat pe cle care te huleste de cate ori are ocazia... Aduna-i pe toti si da-le foc ca si-asa se uita toata ziua peste gard in Ungaria mamii lor...

26 noiembrie 2013 8:29

Pute Numai atata spun ,inseamna ca tot turma fara cap au ramas.

26 noiembrie 2013 8:23

takolosh Nu e treaba bozgorilor din SUA, nici a Comisiei Helsinki. E treaba autoritatii care a decernat medalia- PRESEDINTIA ROMANIEI, Stat suveran, unitar, independent si de drept inca, chiar daca formal. Un om imoral, curvar, agresiv, sovin dovedit ca Tokes- nu poate pastra un Premiu pentru Demnitate. Cam asta e ideea principala!!! Igen???

26 noiembrie 2013 1:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.