Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Negocierile dintre ministrul Sănătăţii şi sindicaliştii din domeniu au eşuat. Medicii intră în grevă luni dimineaţă.

Marius Sepi, vicepreşedinte Sanitas, a declarat, pentru Antena 3, că angajaţii din domeniu vor asigura serviciile de urgenţă, restul urmând să protesteze.

"Luni începem protestele, telefoanele noastre sunt deschise, pentru rezolvarea problemelor. În funcţie de ceea ce vom stabili clar prin acte normative, vom decide la momentul respectiv ce va urma. Am avut o discuţie cu domnul ministru Eugen Nicolăescu, legat de faptul că greva ar fi ilegală. Dacă se va ajunge la grevă generală, lăsăm instanţa să decidă dacă protestele nu sunt legale. Noi nu avem ce să comentăm aici. Până când o instanţă nu va stabili exact, nu vreau să comentez.

Ministrul Eugen Nicolăescu a explicat, pentru Antena 3, că negocierile au reuşit să avanseze până într-un punct şi că, cel mai probabil, situaţia va fi soluţionată săptămâna viitoare.

"În acest moment negocierile nu au reuşit să avanseze atât de mult încât să se poată schimba decizia. Faptul că suntem la masa discuţiilor este un lucru bun. Ne-am propus un calendar pentru rezolvarea problemelor, negociem, căutăm soluţii, o parte le-am găsit deja, urmează să găsim partea tehnică. Probabil că se va întâmpla asta săptămâna viitoare. Organizaţiile sindicale îşi susţin argumentele, acţiunile, dar administraţia trebuie să fie realist şi să poată să promită ceea ce poate să realizeze. Nu vrem să amăgim oameni."

Marius Sepi a completat că nu medicii sunt organizatorii grevei, ci federaţia SANITAS şi că orice medic poate fi solidar şi să protesteze, chiar dacă nu este membru SANITAS

În replică, ministrul a explicat că 25% dintre medicii din România s-ar putea alătura protesteului, având în vedere că restul sunt medici care activează în mediul privat, dar că situaţia se va clarifica în curând.

"Sunt înregistraţi 42.000 de medici, din care circa 30.000 sunt în mediul privat. Cu alte cuvinte, circa 25% din medici sunt în mediul public şi deci ar putea să se ralieze acestui demers. Eu fac apel la oameni să nu fie îngrijoraţi, pentru că sistemul sanitar este un sistem responsabil, care, în primul rând, se adresează cetăţeanului. Greva aceasta este deocamdată pe hârtie. Sunt toate şansele ca lucrurile să reintre în normal. Asta vă spun."


Comentarii

predescu Cind Guvernul tau nu are nici un plan pe termen mediu,macar!!!si cirpiti de ici-colo –tu,daca ai fi om sanatos la cap te-ai ‘baga’in mizerie,in minciuna,daca nu ai fi securist obligat? Iesi si spune, tu,-la TV-poporului ,cum ca,nu sint bani pentru SANATATE ,fiindca TOATE CASELE DE ASIGURARI DE SANATATE sint niste SINECURI pentru “gasca”de partid:peste tot,au plecat aia de la PDL si au venit alti “papagali”de la PSD!!!tot asa de la Revolutie,s-au rotat “niste unii” care nu stiau medicina!

23 noiembrie 2013 14:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.