Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Măceşele sunt un remediu universal care tratează mai multe afecţiuni şi previn apariţia altora. Din cele mai vechi timpuri, măceşele au fost folosite pentru efectul lor de stabilizare a glicemiei, pentru efectul antidiabetic, pentru stimularea imunităţii, pentru prevenirea tumorilor şi efectului lor regenerant şi cicatrizant şi pentru o mai bună funcţionare a organelor interne şi a organismului ca şi întreg substanţele importante secretate de măceşe precum antioxidanţii sunt cele mai eficiente în tratarea şi prevenirea multor afecţiuni.

Copiii nu trebuie privaţi de cura cu măceşe, deoarece acestea stimulează pofta de mâncare, ajută la dezvoltarea normală a sistemului nervos şi asigură necesarul de vitamine şi de minerale. De asemenea, măceşele stimulează funcţiile celulelor din întregul organism, combătând şi insomniile, dar şi stările nervoase, în tratarea afecţiunilor cardiovasculare. Să vedem ce presupune cura cu măceşe şi ce beneficii aduce organismului nostru.


Ce sunt şi ce conţin măceşele?

Măceşele sunt fructele unei plante, a unui arbust mai exact, măceşul, ce creşte mai ales în zone deluroase şi montane, dar poate fi întâlnit şi la câmpie. Măceşul este un arbust acoperit de spini, care face fructe roşii, denumite măceşe şi care au un conţinut foarte bogat de substanţe importante pentru organismul nostru.

Măceşul este originar din regiunile temperate şi este folosit din cele mai vechi timpuri în medicina tradiţională. Astfel că, măceşele conţin vitamina C, vitamina A, P, K, B1 şi B2, zaharuri, acid citric, fier, mangan, fosfor, zinc, potasiu, magneziu, sulf,seleniu, şi antoxidanţi. Cu alte cuvinte, măceşele conţin aproape toate substanţele necesare organismului uman.Integral pe FinanciarulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.