Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Kim Jong-Il a murit la 17 decembrie, ora 8:30 ora locală, în timpul unei călătorii cu trenul în urma unui atac de cord. Liderul comunist mai suferise un accident vascular cerebral şi în 2008. În urma anunţului morţii lui Kim Jong-Il, Coreea de Sud a intrat în stare de alertă, cele doua ţări rămânând din punct de vedere tehnic în stare de conflict armat după armistiţiul precar semnat la sfârşitul războiului din Coreea (1950-1953).

Surse oficiale au declarat că Seulul şi-a plasat armata în stare de alertă şi a consolidat supravegherea frontierei sale ultrasecurizate cu Coreea de Nord. Totodată, Coreea de Sud i-a cerut aliatului său american, care menţine 28.500 de militari pe teritoriul său, să sporească supravegherea prin satelit şi cu avioanele, a precizat un purtător de cuvânt al Statului Major al armatei sud-coreene.

Integral în Adevărul

Integral pe Adevărul



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.