Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Coreea de Sud şi-a plasat armata în stare de alertă şi a consolidat supravegherea frontierei sale ultrasecurizate cu Coreea de Nord, după anunţul decesului liderului nord-coreean Kim Jong-il, au declarat surse oficiale, citate de AFP.

Seulul i-a cerut de asemenea aliatului său american, care menţine 28.500 de militari pe teritoriul său, să sporească supravegherea prin satelit şi cu avioanele, a precizat un purtător de cuvânt al Statului Major al armatei sud-coreene.

Nici o activitate neobişnuită nu a fost observată în orele care au urmat anunţului privind decesul lui Kim, făcut luni la ora locală 12:00 (5:00, ora României).

Preşedintele sud-coreean Lee Myung-bak şi-a anulat toate întâlnirile şi a convocat un Consiliu de Securitate Naţională la "Casa Albastră", numele reşedinţei prezidenţiale. "Toţi funcţionarii Casei Albastre sunt plasaţi în stare de alertă", a precizat purtătorul său de cuvânt.

"Monitorizarea şi securitatea zonelor frontaliere au fost consolidate. Suntem foarte atenţi la orice mişcare a armatei din Nord", a subliniat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării. "Toţi comandanţii sunt în alertă, iar Coreea de Sud şi Statele Unite accentuează împărtăşirea de informaţii militare", a adăugat el.

Cele două Corei sunt din punct de vedere tehnic încă în stare de conflict armat, de la armistiţiul precar semnat la finalul Războiului din Coreea (1950-1953).

Integral în Jurnalul Naţional

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.