Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Kim Jong Il, preşedintele Coreei de Nord, a murit în această dimineaţă, în trenul personal, la vârsta de 69 de ani. Ştirea a declanşat alertă maximă în Coreea de Sud, Japonia şi SUA. Kim Jong-un, fiul fostului dictator comunist, a fost desemnat pentru a-i succeede la conducerea singurei dinastii comuniste din Istorie. La televiziunea de stat, cauza morţii a fost anunţată ca fiind: „excesul de muncă şi o întreagă viaţă dedicată poporului”. Concret, cauza morţii a fost un infarct, anunţă JURNALUL NAŢIONAL.

„Trenul invizibil“ în care a murit preşedintele Coreei de Nord este acoperit cu un înveliş special, imposibil de detectat de radare, de senzori în infraroşu şi dispozitive de captare a sunetelor. Kim Jong Il se deplasa doar cu maşina sau cu trenul aşa că avea nevoie de un tren special care să scape de sateliţii spion ai „duşmanilor poporului“. Presa, citată de COTIDIANUL, relata că SUA încearcă să ţină sub observaţie, cu ajutorul sateliţilor spion şi avioanelor de mare altitudine, mişcările preşedintelui Coreii de Nord.

Nu o dată, serviciile secrete americane au încercat să intercepteze convorbirile telefonice purtate de Kim Jong-Il de la „reşedinţa sa pe roţi“, cum mai este numit trenul blindat al acestuia. Imediat după anunţul morţii preşedintelui Coreei de Nord, Statele Unite au anunţat că urmăresc atent informaţiile referitoare la aceasta, anunţă ANTENA3. „Supraveghem de aproape informaţiile cu privire la moartea lui Kim Jong Il. Preşedintele (Barack Obama n.r.) a fost informat şi suntem în contact strâns cu aliaţii noştri din Coreea de Sud şi Japonia. Rămânem angajaţi în stabilitate în peninsula coreeana şi libertatea şi securitatea aliaţilor noştri“, a declarat Jay Carney, citat de ROMÂNIA LIBERĂ.

Şi Coreea de Sud şi-a plasat armata în stare de alertă şi a consolidat supravegherea frontierei sale ultrasecurizate cu Coreea de Nord. Seulul i-a cerut de asemenea aliatului său american, care menţine 28.500 de militari pe teritoriul său, să sporească supravegherea prin satelit şi cu avioanele, a precizat un purtător de cuvânt al Statului Major al armatei sud-coreene, citat de MEDIAFAX.

De asemenea, guvernul japonez a convocat, astăzi, o reuniune de urgenţă pe teme de securitate. Japonia, care a ocupat peninsula coreeană în prima jumătate a secolului XX,după cum susţine ADEVĂRUL, nu are relaţii diplomatice cu Coreea de Nord, pe care o consideră o ameninţare.


Comentarii

CIUMA ROSIE AGLAIA DA CE PUSCA MEA TOTI AU CASCHETE IN CAP ,NUMAI EL SI FICIORSU STAU DESCOPERITI IAR GENERALI ACEEA PARCA VOR SA-I FACA TOTI PE PLAC AU UN FEL DE ZAMBETE FALSE....ACEASTA FOTOGRAFIE IMI DA FIORI RECI CAND MA GANDESC CA ASA ERA SI PE LA NOI CAND TREMURAU TOTI DE SPAIMA DICTATORULUI...

20 decembrie 2011 7:27

ileana In sfarsit! A murit un criminal! Poate ca acum autoritatile romane vor recunoaste si vor avea curaj sa revendice identitatea si familia din Nord Coreea a singurei romance rapita de spionii nordcoreeni. Poate ca acum nu le va mai fi frica de bomba atomica

19 decembrie 2011 20:33

europeanu Mai comunistilor,a murit Vaclav Havel pe care il inalta la cer si-l proslavesc si cehii si slovacii.Asta e stire care trebuie anuntata.kim jong a fost un criminal la fel ca ilici iliescu.

19 decembrie 2011 14:25

Ce chestie! Eu zic sa fiti calmi... Ei au o inmormantare de facut, de plans liderul iubit si mort... De ce sa ne alertam??? O fi copilu' mai nabadaios?

19 decembrie 2011 12:12

obama omenirea s-a kkt la semnal

19 decembrie 2011 11:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.