Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O prajitura pufoasa, moale, cu o textura usor umeda si un gust nemaipomenit. Reteta este des intalnita, probabil ca multora le aduce aminte de copilarie, dar combinata cu sosul de cafea ii va da o nota aparte.
Prin urmare, avem nevoie de:

200 g unt (sau margarina)
200 ml lapte
250 g zahar
250 g faina
100 g cacao neagra de calitate superioara
150 g nuci
4 oua
1 pliculet de praf de copt
2 pliculete zahar vanilat
un strop de esenta de rom
Nucile se curata, se prajesc usor, apoi se toaca mare.Untul se taie cuburi. Cacaoa se cerne peste unt si zahar. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc amestecand incontinuu pentru a forma o compozitie uniforma. Cand a dat primul clocot, inchidem aragazul si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom, apoi incepem sa incorporam ouale intregi, amestecand dupa fiecare. Continuam cu faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nucile tocate, turnam totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si coacem in cuptorul incins, dar la foc mic, aproximativ 30-40 de minute.

Pofta buna!


Mai multe retete :

Integral pe



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.