Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Eu cred că ar trebui să citim foarte bine declaraţia preşedintelui Barroso. Preşedintele Comisiei Europene nu a spus că România nu va intra în spaţiul Schengen în 2014, ci a spus că România şi Bulgaria nu vor intra în Schengen la 1 ianuarie 2014“, a spus Băsescu, care a amintit că, tehnic, nu putem intra în Schengen la 1 ianuarie: „Niciodată nu se poate intra în Schengen la 1ianuarie. Se poate intra numai din ziua în care se schimbă fusul orar: aprilie şi octombrie“

„Depindem foarte mult de raportul MCV. În 2012, a fost amânată discuţia ca urmare a loviturii de stat din vara anului 2012. Aici, poate Ponta şi Antonescu ar avea ceva să-şi reproşeze, însă nu ştiu dacă ei pot sau dacă înţeleg. Următoare discuţie despre aderarea României la Schengen se poate face în urma unui raport pozitiv“, a declarat şeful statului.

„După cum ştiţi, Guvernul menţine oameni cu dosare în instanţă, iar Parlamentul are câteva respingeri de prezentare a aleşilor în faţa procuroruilor. Avem probeleme poilitice majore, care nu mă fac foarte optimist, şi care, din păcate, nu ţin d emine. Şi nu ţin nici de DIICOT, nici de DNA, nici de ÎCCJ. Ţin de voinţa politică. Oamnenii ăstia, Ponta şi Antonescu, nu vor putea minţi la nesfârşit că n-au noroc în viaţă sau că e Băsescu de vină. Faptele lor împiedică intrarea României în Schengen", a conchis Băsescu.


Comentarii

aurel Jigodie ordinara ,mai ai tupeul sa vorbesti?

13 noiembrie 2013 11:10

hg Dupa parerea mea Traian Basescu, si PDL (Monica Macovei, Ioana Basescu ...)sint cauza neintrarii in Shenghen. Ca de obicei demisul presedinte nu stie decit sa dea vina pe altii. Rusine.

13 noiembrie 2013 10:20

contribuabilu` Intrarea in spatiul de libera circulatie Schengen, a fost "legata" de Basescu in 2010 de acceptarea unui asa numit MCV ! Atata timp cat vor exista politicieni in Romania si care - fanarioti fiind - se vor "plange in genunchi" pe la diverse "Inalte Porti", Mcv -ul asta nu va fi indeplinit ! Si daca (numai prin absurd !) acest MCV va fi indeplinit, imediat va apare o alta conditionare - conform Legilor lui Murphy ! Iar atata timp cat vom avea cocalarii si tiganii romani, complet asociali si plecati "sa sperie" vestul, nu vom intra in veci in nici un Schengen ! Ca de fapt asta e problema !

13 noiembrie 2013 9:15

Omul plictisit Iar despre Justitie ?!?! Incetati sa mai cautati solutii in zona interceptarilor, dosarelor de urmarire la comanda si arestarilor televizate. Ce ar fi sa ne concentram pe construirea unui proiect de stabilizare, facut de oameni bine intentionati si intregi la minte ? Ca aia, cu serviciile si parchetul...s-a cam fumat, nu a adus nimic bun. Credeti-ma, putem si altceva.

12 noiembrie 2013 22:32

ganoderma Raportul pe Justitie si MCV-ul din timpul guvernarilor Boc arata enorme disfunctii in aparatul de Stat care are ca sarcina paza frontierelor si lupta anti-coruptie. Datele problemelor nu s-au schimbat decat doar cu cateva procente. Deci nu au cum sa fie rezultate extraordinare si schimbare de atitudine din partea UE.Insa lipsa UE de fair-pay ca si faraonismul aberant al "pampalailor" europeni, arata ca de fapt noi nu prea avem ce cauta pe acolo, printre "ei". HAi acasa, sa ne facem gospodari. Dom' Basescu e cu gandul la etnobotanicele promovate de fiica-sa ca europarlamentar, probabil si la bordelurile pe care le-a sustinut ca solutie economica pt Romania. Saracu'!

12 noiembrie 2013 21:06

Omul plicitisit Mai retineti ca atitudinea fatza de Romania e dictata de slabiciunea statului si a economiei romanesti. Un om sarac si debusolat e nesigur, in primul rand pe sine, ca sa nu mai zic ce atitudine de superioritate afiseaza altii fatza de el. Saracia si debusolarea ne-a fost indusa: americani, femeisti, merkelisti, barrosisti, redingisti, basisti si toate neamurile lor proaste. Astia NU ne-au vrut binele, fiecare a socotit ca are doar de luat ceva, fiecare s-a socotit ca avand indreptatirea de a ne da indicatii pretioase, de a ne pretinde ce si cum sa facem, iar rezultatele se vad. Dupa capul lor, noi nu avem dreptul sa avem: sanatate, educatie, justitie, industrie, etc. Noi trebuie doar sa le fim slugi preaplecate, ca altfel ne tot ameninta... ca ne scad nota la purtare. Ce s-ar intampla daca, intr-o buna zi, o sa-i bagam in ma-sa, cu indicatiile lor cu tot ?

12 noiembrie 2013 19:38

Omul plictisit Romania nu intra inca in zona de libera circulatie din cauza ifoselor de superioritate ale domnilor de la Bruxelles, dublate de comportamanetul de servitoare paracioasa si toanta pe deasupra a fostului regim basist. Adica forta de munca calificata si ieftina e buna, banii si resursele noastre (contribuitor net la bugetul UE) la fel de bune, numai romanii nu sunt buni. Ahaaaa. Sa nu va fie cu suparare, primii care au intrat rapid in Schengen au fost tiganii, nu romanii. Si le-a placut atat de tare, incat nu vor iesi prea curand de-acolo, ca s-au naravit. Asteptam cu mult interes euro-parlamentarele. Insa, date fiind faptele recente, Romania e al saptelea stat ca nr. de deputati, iar popularii s-au lins pe bot de voturile noastre.

12 noiembrie 2013 16:23

Echitate: Gargară ieftină! Oare de ce n-am fost admişi în Schengen în 2010-2011, când Băsescu era şi PM, iar la interne, era ministru Blaga, care ne asigura că intrăm sigur în spaţiul Schengen. Tot din vina lui Ponta şi Antonescu? Şi-atunci au dat "lovitură de stat"?

12 noiembrie 2013 15:14

Prost si fudul, dar viclean! Prostul de Basescu nu stie ca fusul orar nu se schimba odata cu ora de vara sau de iarna, care e o conventie. Romania nu se muta de pe meridianul ce trerce prin Bucale orice-ar zice un prost sau altul. Pe urma aderarea la Schengen MCV-ul raman ultimele pricini de santaj cu care stapanii sai de la Bruxelles il mai pot ajuta sa nu fie scuipat de la putere.

12 noiembrie 2013 15:06

marcusfurius ha ha Mai bine si-ar vedea mai departe de whisky

12 noiembrie 2013 14:09

Tia Serbanescu _ Singurul care sancționează periodic abuzurile guvernului e dl. Băsescu – drept care SRS, Felix și Antena 3 au încercat să-i spargă mandatul difuzând niște falsuri atât de grosolane încât cine le-a folosit „ori e prost, ori scurist”, vorba Pieței Univ. '90. Ori ambele. Se pare că Felix nu mai are răbdare. Un an e prea mult: are dosare aproape de scadență, SRS are și el destule procese așa că după ce-au tot cerut desființarea DNA, ANI nu le-a rămas decât desființarea președintelui.

12 noiembrie 2013 13:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.