Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu Adrian Vasilescu a susţine că în România originea crizei se află în setea oamenilor de a face "mulţi bani din nimic".

Adrian Vasilescu consideră că băncile au pierdut, pur şi simplu, legătura cu pământul, din cauza sumelor exorbitante care "s-au făcut din nimic".Integral pe AdevărulComentarii

Românii sunt mințiți și batjocuriți! Românii sunt batjocuriți. Dacă PIB-ul României fluctuează undeva între 7500 și 8500 dolari pe cap de locuitor, asta înseamnă că economia românească produce așa cum e ea, 7500-8500 dolari pe cap de locuitor. Iar dacă facem un calcul simplu, respectiv înmulțim 8000 dolari cu 20.000.000 populația țării și rezultă 160 miliarde dolari americani. Deci anual economia românească produce 160 miliarde dolari americani. Raportat la cifra PIB-ului, salariul minim și pensia minimă sunt o foarte mare bătaie de joc la adresa națiunii. Asta având în vedere și marea majorare recentă a salariului minim de la 670 lei la 700 lei. Concluzia e simplă. Statul român cheluiește mult prea mulți bani, plus să nemernicii nu vor să dea o lege a salarizării care să pemită câștigarea unui salariu minim mult mai decent. Iar prețurile la bunurile alimentare și de consum sunt ca la Paris sau Berlin. Oare cât timp va mai putea fi păcălită națiunea română de acești ipocriți care acum prin guvernarea lor duc țara de râpă?

20 decembrie 2011 7:54

@ prostia pute Tu neomule portocaliu ești cel care se semnează Adrian Năstase și ai niște comentarii execrabile, ca și tine de altfel, secătură ce ești!

20 decembrie 2011 1:40

Prostia e imensă Mai jos a scris un excrement foarte prost. Ce prost formidabil.

19 decembrie 2011 22:06

prostia pute Mai jos a scris de 2 ori un sodomit jegos. Cata prostie!

19 decembrie 2011 5:16

Vasilescu s-a senilizat și trebuie pensionat urgent! Dacă Vasilescu are această concluzie despre criza românească, atunci e complet senil. Orice criză națională e consecința situației financiare a țării respective, anume dacă are datorie externă neachitată. România la momentul Decembrie 1989 nu avea datorie externă, Ceaușescu reușise să achite cele 10 miliarde dolari datorie făcute de el și de regimul lui, iar acea achitare a celor 10 miliarde dolari s-a petrecut între anii 1975-1989, prin acele măsuri de înfometare a poporului, plus lipsa distribuirii de energie electrică, etc. Pe perioada 1990-2008 România a acumulat o datorie externă de 60 miliarde euro, iar din 2008 de la momentul preluării guvernării de către PDL această datorie externă națională a mai crescut cu 60 miliarde euro, deci s-a dublat din 2008 și până acum. Criza românească e consecința acumulării acestei datorii de 120 miliarde euro, echivalată în lei circa 500 miliarde lei sau circa 190 miliarde dolari, iar țara noastră e foarte aproape de un colaps economic. Criza internă e provocată și de legile PDL, respectiv salarii minime și pensii minime de mizerie, dar actuala guvernare e responsabilă ptr. dublarea datorie externe naționale din 2008 până acum, datorie externă care a crescut cu aprox. 60 miliarde euro în această perioadă. Asta e situația clară ptr. toată lumea.

19 decembrie 2011 5:13

Vasilescu s-a senilizat și trebuie pensionat urgent! Dacă Vasilescu are această concluzie despre criza românească, atunci e complet senil. Orice criză națională e consecința situației financiare a țării respective, anume dacă are datorie externă neachitată. România la momentul Decembrie 1989 nu avea datorie externă, Ceaușescu reușise să achite cele 10 miliarde dolari datorie făcute de el și de regimul lui, iar acea achitare a celor 10 miliarde dolari s-a petrecut între anii 1975-1989, prin acele măsuri de înfometare a poporului, plus lipsa distribuirii de energie electrică, etc. Pe perioada 1990-2008 România a acumulat o datorie externă de 60 miliarde euro, iar din 2008 de la momentul preluării guvernării de către PDL această datorie externă națională a mai crescut cu 60 miliarde euro, deci s-a dublat din 2008 și până acum. Criza românească e consecința acumulării acestei datorii de 120 miliarde euro care echivalată în dolari este circa 500 miliarde dolari, iar țara noastră e foarte aproape de un colaps economic. Criza internă e provocată și de legile PDL, respectiv salarii minime și pensii minime de mizerie, dar actuala guvernare e responsabilă ptr. dublarea datorie externe naționale din 2008 până acum, datorie externă care a crescut cu aprox. 60 miliarde euro în această perioadă. Asta e situația clară ptr. toată lumea.

19 decembrie 2011 4:22

Criza și ecuația ei! Criza românească e provocată de actuala guvernare care din 2008 și până-n prezent a dublat datoria externă a României, datorie care acum e circa 120 miliarde euro și crește cu 1,5 miliarde euro lunar. Statul trebuie să învețe în mama dracului să cheluiască mult mai puțin. Dacă PIB-ul României fluctuează undeva între 7500 și 8500 dolari pe cap de locuitor, asta înseamnă că economia românească produce așa cum e ea, 7500-8500 dolari pe cap de locuitor. Raportat la cifra PIB-ului, salariul minim și pensia minimă sunt o foarte mare bătaie de joc la adresa națiunii. Statul român, respectiv adninistrația de stat și de guvern, instituțiile publice ale statului trebuie să învețe să cheltuiască conform crizei. Mobilierul din ministere s-a schimbat la fiecare 2 sau 3 ani în ultimii 21 de ani, s-au cumpărat computere pe care ăia de acolo nu prea știu să le folosească, s-au cumpărat plasme, televizoare LCD, tehnologie de birou, aparate Xerox, imprimante, mașini și limuzine de lux. Iar cetățeanul obișnuit vai ș-amar de capul lui cu cei 700 lei pe lună salariu, sau pensionarii care au muncit o viață și au contribuit la fondul de pensii pe care l-a păpat statul iar acum mor de foame. Dar Emil Boc acordă prime bănești salariaților din ministere trimestrial în valoare de 110 milioane de euro. Ce merită acești guvernanți care duc țara de râpă? Ar trebui să se dea o lege prin care să fie obligați să presteze munca anual cu numai 6 luni plătite, iar așa va fi mai mult decât suficient ptr. cât își bat joc de popor. Nemernicii!

19 decembrie 2011 2:07

Vasilescu s-a senilizat și trebuie pesnionat urgent! Dacă Vasilescu are această concluzie despre criza românească, atunci e complet senil. Orice criză națională e consecința situației financiare a țării respective, anume dacă are datorie externă neachitată. România la momentul Decembrie 1989 nu avea datorie externă, Ceaușescu reușise să achite cele 10 miliarde dolari datorie făcute de el și de regimul lui, iar acea achitare a celor 10 miliarde dolari s-a petrecut între anii 1975-1989, prin acele măsuri de înfometare a poporului, plus lipsa distribuirii de energie electrică, etc. Pe perioada 1990-2008 România a acumulat o datorie externă de 60 miliarde euro, iar din 2008 de la momentul preluării guvernării de către PDL această datorie externă națională a mai crescut cu 60 miliarde euro, deci s-a dublat din 2008 și până acum. Criza românească e consecința acumulării acestei datorii de 120 miliarde euro care echivalată în dolari este circa 500 miliarde dolari, iar țara noastră e foarte aproape de un colaps economic. Criza internă e provocată și de legile PDL, respectiv salarii minime și pensii minime de mizerie, dar actuala guvernare e responsabilă ptr. dublarea datorie externe naționale din 2008 până acum, datorie externă care a crescut cu aprox. 60 miliarde euro în această perioadă. Asta e situația clară ptr. toată lumea.

19 decembrie 2011 1:05

BRAVO TATAIE=DIDI MULTY AU FACUT BANI NU CHIAR DIN NIMIC CA DACA AR FI FACUT DIN NIMIC ERA BINE DAR MULTI AU FACUT BANI FURAND COPACII DIN PADURE DE AU AJUNS MUNTII ACUM IN CUUURUL GOL DE INGHEATA DE FRIG IN TOIUL IERNII,ALTII AU FACUT SPECULA LA DRUMUL MARE AU LUAT CARTOFUL CU 030 BANI SI L-AU VANDUT CU 1 LEU ,ALTII AU DAT BANI CU CAMATA SI TOT ASA UNII SOLICITA TAXA DE PROTECTIE ETC...INTR-ADEVAR MOSUL ARE DREPTATE EL VREA SA SPUNA CA SA PRODUS MAI NIMIC.

18 decembrie 2011 22:02

bucur @ toto Ai grija de gura aia sloboda, ramolit e tac'tu. Probabil ca nu-ti iesise actele de la starea civila cand eu am cumparat apartament la valaoarea asta si, daca vrei sa-ti bag chitanta pe nas, vino in sectorul 3! De idioti nu duce lipsa tara asta, iar tu probabil ca d'aia te bagi in seama aici. Acum, eu imi permit o speculatie, ca tot vorbim de escroci, ori tu habar n-ai de piata de atunci fiindca nu erai pe planeta asta, ori esti vreun chibit care vantura vorbe p'aici aiurea. Deci esti de doua ori in plus... ca si masa monetara fara acoperire! Stai in banca ta, ca aici nu-i zona de scandal!

18 decembrie 2011 21:25

@Soco de la Fraierul care crede ca BNR Bai Grozavule, citeste ce scrie Onciu Ioan si dupa aia sa te dai mare si tare

18 decembrie 2011 21:19

trotil da voi de unde stiti economie, mai creere pline de colesterol... o-ti fi toti veri primari cu mircea badea care le stie pe toate... comentatorii lu peste stricat...

18 decembrie 2011 20:54

IO ati facut viata romanilor un iad tu si masonii tai gen isarescu...de ce nu VA DATI PLECATI?NU ,VOI SUNTETI ETERNI ,NU-I ASA? ATI NENOROCIT MILIOANE DE ROMANI ,JIGODII ORDINARE CE SUNTETI,DAR EXISTA O DREPTATE DIVINA SI PENTRU VOI CARE VA CREDETI ZEI PE PAMANT. SA NU UITI DARIE!

18 decembrie 2011 20:05

Basarab Radu Pentru clarificarea mintilor , studiati """Mecanica moderna a banilor""", o brosura editata de Banca Centrala a SUA ! Si apoi, organizat, sa iesim in strada , in fata Bancii Nationale a Romaniei , sa protetam pana la clarificarea situatiei celor nenorociti prin imprumuturile acordate cu buletinul, cu ipoteca, cu bunuri imobile , etc. Iar sistemul de avocatura din Romania sa se angajeze alaturi de clientii bancilor, de buna credinta, in actiuni judecatoresti, pentru daramarea acestui mod de camatarie mondial !

18 decembrie 2011 19:32

Onciu Ioan De ce nu explica Vasilescu mecanismul ascuns prin care volumul de bani si cererea definesc echilibrul, astfel preturile cresc diminuand puterea de cumparare a leului. Aceasta este inflatia si inflatia este o taxa ascunsa. Inselaciunea populatiei se produce atunci cand Banca Nationala distorsioneaza valoarea banilor. Cand creaza bani din nimic, nu avem economii. Banca Nationala s ar trebui sa creasca volumul de bani aflati in circulatie cu mai multa inflatie. Dar nu se poate. Si atunci, sistemul bancar recurge la sistemul imprumuturilor, adica la indatorarea populatiei deoarece imprumutatul vine cu noua valoare, adica cu apartamentul, proprietatile etc, iar banca cu nimic intrucat ea pune banii doar pe calculator sau intr-un registru, in contul celui care il imprumuta. Si astfel banca creaza bani din nimic iar noi, imprumutatii dam valoare banilor aflati in circulatie. Si, pe deasupra ne mai aplica si dobanzi usturatoare. Deci imprumuturile este camatarie legalizata . Cine are curajul sa dea in judecata o banca pentru practicarea camatariei si acordarea ilegala a imprumuturilor ?!

18 decembrie 2011 19:26

Bercea Mondialu @prodan nicolaie-mos economizdu era ziarist la Scanteia de pe vreme lui Dej,vechi securist ,pupincurist ,mason si bagator de seama,care face banii de consilier pe din doua cu alalalt,sa il tina in job!un cacanar...are 80 de ani , asta au uitat sa mai plece

18 decembrie 2011 19:06

Toto Pt bucur. Ori est prea tanar, ori esti ramolit. In Bucuresti un apartament cu 3 camere, chiar si-n Militari, era cel putin 200 000 de lei. Sa nu vorbim de cele noi facute in zona "Palatului Poporului". Deci greseala este cel putin de !00%. Prin urmare, daca faci aceasta reducere, la care tii cont de vechimea apartamentelor, acum pretul lor ar trebui sa fie 35 000 euro. In cel mult doi ani se va ajunge acolo. Poate si mai jos. Altfel nu se poate relua piata imobiliara.

18 decembrie 2011 16:42

Mercator De unde dracu sa stie economie si finante la inalt nivel acest mos Tagartza, care la viata lui a fost mai mult ziarist in redactia culturala a ziarului SCANTEIA, organul principal de presa al CC al PMR/PCR?!

18 decembrie 2011 16:41

Soco Pentru analfabeti e greu de priceput. Speculatiile au facut acesti bani. Una dintre ele a fost in imobiliare (apartamente, case , terenuri). Aici banii se inmulteau de nu-i adevarat. Stiu pe cineva care a vandut 2 ha de pamant, la marginea unui sat aproape legat de Tm. la pretul de 4000 de marci. Asa era atunci. Dupa 10 ani cumparatorul l-a transformat in intravilan si-l vindea cu 50 euro/m.p. Adica un milion de euro (aproximativ 2 milioane de marci) Unde s-a mai vazut o asemenea "rentabilitate"? Fraierul care crede ca BNR a scos (tiparit) acesti bani nu stie nimic despre economie. Tot asa era si pe bursa. In 1929 criza a pornit de la bursa din New York

18 decembrie 2011 16:28

Prodan Nicolae Are si dreptate dar cine il cunoaste stie ca este un mare TAMPIT care a gafat la televizor (cat si la servici) daca va aduceti aminte de nenumarate ori, care ar trebui sa lase locul liber pentru altii mai tineri. Ganditiva bine, realizati ce inseamna CRIZA si realizati de ce l-am facut TAMPIT.

18 decembrie 2011 16:26

bucur Aici, are dreptate domnul vrajitor Vasilescu! Pe bune! Cum s-au intamplat toate astea? Pai, simplu, piata speculativa! Un exemplu, piata imobiliara. Real un apartament nou cu 3 camere costa la nivelul anului 1990 100000 lei, iar peste 20 de ani, el a ajuns sa coste peste 100000 euro, depinde de zona in care se afla, ma refer la Bucuresti. Cum sa creasca exponential aceasta valoare? Chiar plecand de la premisa ca banii de azi au valoarea de schimb a celor ai lui Ceausescu, inseamna o crestere de 4 ori, in conditiile in care, trecand cei 20 de ani, uzura apartamentului este evidenta! Deci valoarea acestui imobil a crescut speculativ, din dorinta vanzatorului roman de-a face bani din nimic, adica dintr-o valoare care ar fi fost mult mai mica decat valoarea initiala (de la 100000 lei, trebuia sa se fi ajuns la max. 70%, avand in vedere ca durata de viata a unui asemenea apartament este de 70-80 de ani)! Cand minte, minte, dar aici are dreptate, mosul!

18 decembrie 2011 16:12

setea oamenilor de a face "mulţi bani din nimic" Pai Monseur consilier BNR, inseamna ca BNR a emis hartier--moneda fara acoperire si asta e inflatie sadea. Si te mai si miri , asta e culmea.Las-o bade jos ca "macane "

18 decembrie 2011 15:46

ronu Asta mosule sa ti-o spui tie cand te uiti in oglinda:”cum dracu de-am facut atitia bani...mintind” si pupimbasistilor care v-au facut pe voi astia din BNR oiste la capra lor de lemn.

18 decembrie 2011 15:43

Bercea Mondialu consilier cu Alzheimer ! pe asta viata il va scoate la pensie ,juri ca e pe post de radubeliganul BNR!

18 decembrie 2011 15:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.