Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Propagandiştii portocalii Ioana Lupea şi Mircea Marian au salarii nesimţite pentru audienţă zero, iar membrii CA al TVR se tem de DNA.

TVR se află într-o situaţia financiară dramatică. Într-o perioadă de criză financiară cruntă, ajunsă la datorii care depăşesc suta de milioane de euro, având conturile bancare blocate de un sechestru al ANAF, instituţia din strada Pangratii îşi permite, încă, pe bani publici, să menţină o schemă de personal de dimensiunile celei de pe vremea lui Ceauşescu (cu o restructurare sensibilă anunţată, care încă nu a început), să dea lefuri de 52 de milioane de lei vechi lunar debutanţilor, plăteşte sute de mii de euro pe fiecare meci internaţional şi, culmea tupeului, cere Guvernului mărirea cuantumului obligatoriei taxe radio-tv. Jurnalul Naţional a intrat în posesia unei stenograme stupefiante a şedinţei Consiliului de Administraţie. Membrii CA dezbat, între altele, lipsa de perormanţă profesională şi de audienţă a cuplului de propagandişti portocalii Ioana Lupea şi Mircea Marian şi, corelat, veniturile lor lunare de 97 de milioane lei vechi, respectiv 61 de milioane de lei vechi.

Fragmente din stenograma şedinţei Consiliului de Administraţie din data de 29 noiembrie 2011
Lucia Hossu Longin : Domnule Preşedinte, în legătură cu punctul 7, când am
cerut eu în acest Consiliu, am cerut crearea unui plafon maximal pentru salariaţi că erau oameni 49 angajaţi, în epoca dumneavoastră, cu o sută de milioane pe lună. Acum, de curând, a fost angajată o tinerică, care nu are o zi de presă, cu 52 de milioane. Am cerut plafonarea acestor...
Anne Marie Jugănaru : La ce redacţie?
Lucia Hossu Longin : La Redacţia Social-Economică, n-are o zi de vechime în
presă, nu ştie nimic, are 50 de milioane, nu se poate!
Lucia Hossu Longin : Această practică este excepţională, eu vă spun de o altă
practică din instituţia noastră, această practică nu-mi dă mie siguranţă că se va proceda corect. Diminuarea numărului de colaboratori. Dacă aducem la TVR Info oameni cu 97 de milioane salariu...
Alexandru Mihai Lăzescu : Care, doamnă, nu este niciunul aşa, care-i ăla cu 97
de milioane?
Lucia Hossu Longin : Este pe drept conex, în fiecare lună, din mai până acum, are 97 de milioane pemtru un talk show, nu vă supăraţi! Nu putem da banii ăştia!
Sorin Burtea : Există angajaţi care sunt de zeci de ani premiaţi peste tot şi au
câţiva firfirici.
Lucia Hossu Longin : Nu se poate!
Alexandru Mihai Lăzescu : Dar n-are, doamnă, pe lună, are pe trei luni.
Lucia Hossu Longin : Asta este cifra exactă, 97 de milioane din luna mai până acum, în fiecare lună şi 61 de milioane colegul ei, în timp ce realizatori care au premii în lume au în jur de 30 de milioane. De ce i-am adus?! În primul rând trebuie s-o învăţ televiziune că nu ştie nimic, în al doilea rând este urâtă, în al treilea rând este greoaie în gândire. Îmi aduc aminte că lau chemat pe doctorul lui Iliescu şi pur şi simplu erau jalnici amândoi, trăgeau de oamenii aceia într-un hal fără hal.


[...........................................]

Alexandru Mihai Lăzescu : Nu este un alt punct, este un material, să zicem, de completare, am zis să discutăm un buget-cadru, practic, este o sinteză într-un fel, a lucrurilor care sunt spuse acolo din perspectiva impactului. Eu am să încep cu o mică prezentare şi după aceea să discutăm câteva elemente. Prima costatare este că plecăm de la următoarea situaţie: avem o povară, o datorie istorică de circa o sută de milioane de Euro, aproximativ, acum cu Euro care mai variază, dar suntem în zona asta.
Alexandru Mihai Lăzescu: Haideţi, totuşi, să mergem mai departe. Discuţia este aceeaşi, nu contează până la urmă.
Anne Marie Jugănaru : O datorie?! Staţi aşa!
Alexandru Mihai Lăzescu: Bani datoraţi în diferite forme.
Anne Marie Jugănaru: O sută de milioane de Euro?!
Alexandru Mihai Lăzescu: 424.635 de mii de lei.
Anne Marie Jugănaru : Când am ajuns?!
Anne Marie Jugănaru : Staţi puţin, acest Consiliu de Administraţie, când şi-a preluat mandatul, deficitul pe care l-a preluat era de 14 milioane sau 15 milioane.
Alexandru Mihai Lăzescu : Ăsta nu este pierderea, nu doamnă, ce vă spun aici nu este pierderea, este ... staţi puţin, ca să facem distincţia...
Anne Marie Jugănaru : Ne produceţi şocuri.
Alexandru Mihai Lăzescu : Nu, nu, nu, şocurile sunt în continuare. Nu este vorba de pierderea contabilă, efectiv. Este vorba de sumele, unde sunt sumele eşalonate, sumele din astea cumulate.
Claudiu Brînzan : dl-e Preşedinte, pierderea este cu datorii cumulate?
Alexandru Mihai Lăzescu : Cu totul, cu datorii rămase din spate..
Claudiu Brînzan : Pierderea este una şi datoriile...
Alexandru Mihai Lăzescu : Asta vreau să spun şi eu, nu este vorba de pierderea contabilă...
Integral pe Jurnalul Național