Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Astăzi debutează la Sofia Turneul Campioanelor la tenis feminin, a doua competiţie bonus din calendarul WTA după cea de la Istanbul, terminată duminică.

Favorită 1 a turneului e Simona Halep, locul 14 mondial şi singura sportivă rămasă în cursă pentru un bonus colosal de un milion de dolari, bonus pe care l-ar obţine dacă s-ar impune la Sofia. Maria Kirilenko, Samantha Stosur, Elena Vesnina, Anastasya Pavlyucehenkova, Alize Cornet, Ana Ivanovici şi Tsvetana Pironkova vor fi adversarele Simonei în turneul care se disputăp după acelaşi sistem ca cel de la Istanbul şi care a ajuns la a cincea ediţie, a doua găzduită de Sofia.

Cele opt sportive au fost împărţite aseară în două grupe în care se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate vor trece în semifinale, de unde se va juca în sistem eliminatoriu. Se vor acorda bonusuri financiare şi de puncte pentru fiecare meci, numai pentru participare o sportivă încasând un cec de 35.000 de dolari şi 75 de puncte WTA. Câştigătoarea va putea pleca acasă cu un cec de peste 250.000 de dolari şi 375 de puncte WTA, iar Simona are cele mai mari şanse să ia potul, dacă ţinem cont de rezultatele din acest an.

În meciurile contra celor şapte adversare, din 2013, Simona are un record de 5-1, singura înfrângere fiind în faţa Anei Ivanovici. Anterior, Simona înregistrase un record de 2-4, în meciuri cu Stosur, Vesnina, Pavlyuchenkova şi Cornet. Bulgăroaica Pironkova, locul 119 WTA, nu s-a aflat niciodată faţă în faţă cu Halep.

Integral pe România Liberă