Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Camera Deputaţilor a adoptat noua taxă de poluare auto. Asta înseamnă că românii care cumpără o maşină pentru care nu s-a plătit o astfel de taxă o vor achita cu ocazia primei vânzări.

"Proiectul de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, a fost aprobat de Camera Deputaţilor în şedinţa de joi şi va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României", se arată într-un comunicat al ministerului.

Potrivit actului normativ, taxa de poluare va fi redusă cu până la 25 la sută faţă de variantele anterioare. Cei care au plătit-o în vechea formă pot cere rambursarea diferenţei.

Noua lege încearcă să aplice principiul "poluatorul plăteşte". Astfel, noua taxă de poluare "va fi plătită, o singură dată, atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă".

"Pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitată la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, în cazul înstrăinării acestora, după ce intră în vigoare această lege", se mai arată în comunicatul emis de Ministerul Mediului.


Comentarii

doru MINISTRUL ASTA SE ZICE CA ministru DE MEDIU ? VREA BANI DE POLUARE SI IN REALITATE EL II PROTEJEAZA PE CEI CE NE DISTRUG SI FURA PADURILE 5poate ca are si el partea lui) HOTII LA DRUMUL MARE

27 ianuarie 2012 12:38

doru sunt deacord sa iesim din nou in strada dar numai pentru aceasta hotie de taxa UNGURUL TRBUIE SCHIMBAT ,SA AVEM CU ADEVARAT UN MINISTRU CARE FACE CEVA NU NUMAI FURA POPORUL

27 ianuarie 2012 12:35

doru NU E LEGAL SI CORECT SA PUI TAXE RETROACTIVE ORI CE BIR SE PLATESTE DE LA DATA INTRARII IN VIGOARE A LEGII RUSINE SA VA FIE !!!

27 ianuarie 2012 12:30

paisecu Suma modica in combustibil? Deja sunt introduse sume uriase in combustibil. Lasa ca sunt multi da' prosti, n-o sa se prinda cat de mult platesc la statul de ocupatie. Taxe platite de angajat, taxe platite de angajator pentru angajat, TVA, accize, taxe locale, taxe de drum, taxe in benzina, taxa de inmatriculare, etc, etc. Multe si mai mult sau mai putin marunte. Sclavul modern trebuie sa lucreze mai mult pentru stapanul modern de sclavi, statul, decat pentru ca sa se hraneasca, imbrace, adaposteasca, pentru a putea supravietui sa munceasca pentru stapan.

22 decembrie 2011 11:26

mircea Principiul "poluatorul plateste"? Aiurea, este principiul "arde-l cand il prinzi". Poluarea este generata de masinile care circula iar acest aspect nu este deloc utilizat in lege, ei sunt interesati doar sa taxeze oamenii cand isi inregistreaza masinile.

18 decembrie 2011 7:43

Am zis Propun sa fixam o data sa iesim in strada,sa fie anunțată din timp pentru a avea timp in a ne pregăti,sa ne explice de taxe,de flota ,de matusa Tamara ,de pitici,de chiori,de vile la Snagov ,de masini scumpe,de coruptie,de mizeria ,minciuna si sărăcia in care trăim din 89 ,de bunurile acumulate de lucrători ai poliției,SRI ,DNA,politicieni,de taieri ilegale de păduri,de aflarea in posturi de conducere a unor minoritari cu porniri antiromanesti practic de tot ce ne inconjoara si e anormal

17 decembrie 2011 3:40

Marian ESTE TAXA PE FUMARIT care se aplica in perioada feudala. Asta dovedeste in ce epoca a ajuns Romania dupa Revolutie. Urmeaza taxa ca traim, taxa pe aerul respirat si ce-or mai inventa ministrii maghiari din Guvernul INCOMPETENT Boc. De ce nu vrea Boc si taxa pe avere? Pentru ca le ia din averile uriase si mai bine sa taxeze saracia. SA TRAITI BINE SI SA VOTATI CA PROSTII!!

16 decembrie 2011 20:09

Borbely E foame de bani, e foame de bani....

16 decembrie 2011 17:01

Gabi In nici o tara din lumea asta nu s-au pus taxe retroactive,jigodii penale,vedea-v-as la puscarie mafiotilor,in frunte cu boanghina de la mediu care distruge paduri parca ar fi pe pamantul lui masa ,am plecat toti din tara de dragul vostru

16 decembrie 2011 17:00

A Gunoaie ordinare... mi-au adus valoarea masinii la 0 (zero) de la 14000€ in 2007, din cauza impozitului si a taxei de poluare. Se gandeste cineva ca eu inca platesc rate la ea? Fi-ti siguri: Dumnezeu nu doarme!

16 decembrie 2011 15:52

noii privilegiati=Gimi tanty MARITA nu se platea doar TVA se plateu si taxe vamale pana la aderare care erau destul de umflate ,buna faza cei care au platit taxe vamale atunci trebuie sa mai cotizeze o runda cand instraineaza masina taxa de poluare ,adunand tot plus alte impozite dublate cetateanul va constata de multe ori ca toate acestea adunate pot ajunge cat pretul masinii occidentale daca nu chiar mai mult .Cine ia pus sa-si ia masini inainte de 2007 trebuia sa fim anuntati din inainte sa stim sa mergem cu autobuzul sau bicicleta pana in 2007 se spunea ca aderarea la UE ne va aduce un trai superior nu taxe si biruri in plus gen cauciucurile de iarna si asigurarea obligatorie a apartamentelor si asta este doar inceputul cine stie ce mai inventeaza se vorbea de taxa pe parloaga si aerul respirat etc,

16 decembrie 2011 13:37

Mairita In cazul asta, celor care au adus masina inainte de 2007 sa le dea inapoi banii platiti pentru TVA, deoarece inainte de 2007 se platea TVA in vama ; s-a sesizat cineva?

16 decembrie 2011 12:55

m Asa cum spune si "paisie" singura taxa de poluare adevarata este cea introdusa in pretul combustibilului. Dar deja in pretul combustibilului au bagat atatea taxe incat probabil le este frica sa nu dea drumul la inflatie daca se joaca iarasi la pretul combustibililor. Asa ca pana una alta au gasit carpeala asta de lege care permite bine mersi ca un harb inmatriculat cu mult inainte de 2007 care circula zilnic la acelasi proprietar sa polueze cat vrea fara a plati nici o taxa. Probabil cu aceasta lege vor bloca de tot piata auto iar 1-2 ani o sa aplice varianta urmatoare, o suma anuala calculata ca si impozitul si platita de toata lumea indiferent ca masinile stau in garaj sau circula. Foamea de bani e mare!

16 decembrie 2011 12:02

paisie Poluarea dureaza atat timp cat masina 'arde' combustibil.De ce nu se introduce o suma modica in combustibil?

16 decembrie 2011 10:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.