Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Miniştrii Finanţelor şi guvernatorii băncilor centrale din statele G20 au cerut Europei să prezinte, la summit-ul UE de la sfârşitul săptămânii viitoare, un plan complet, decisiv de rezolvare a crizei datoriilor de stat, care ameninţă economia globală.

Cu o retorică neobişnuit de directă, liderii financiari ai Grupului celor mai mari 20 de economii ale lumii au arătat, la reuniunea pregătitoare de sâmbătă, că aşteaptă ca summit-ul Uniunii Europene de weekendul viitor să "abordeze decisiv problemele actuale, printr-un plan complet".

Liderii G20 se vor reuni pe 3-4 noiembrie, la Cannes.

Ministrul francez al Finanţelor, Francois Baroin, care a prezidat întâlnirea de sâmbătă de la Paris, a arătat că Germania şi Franţa, cele mai puternice ţări din UE, sunt pe cale să agreeze un plan de reducere a datoriilor Greciei, de împiedicare a contagiunii către alte ţări din zona euro şi de protejare a băncilor europene.

Reprezentanţii ţărilor din afara zonei euro prezenţi la summit-ul de sâmbătă au ţinut să sublinieze efectele negative deja resimţite de economiile lor din cauza crizei din Europa şi au arătat că liderii europeni trebuie să acţioneze urgent.

Integral pe Money.ro