Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În ciuda echităţii sociale promovate de guvernul USL, unele categorii sunt „mai egale” decât celelalte. După ce militarii şi-au recuperat în stradă pensiile colosale sub ameninţarea „nesupunerii civice”, diplomaţii şi le-au reîntregit şi ei, subtil. Fără a avea mari contribuţii în economia ţării, ci mai mult în propriul buzunar din moment ce unui diplomat de rang superior i se asigură la misiune salariu, maşină de serviciu, diurnă după caz, indemnizaţie pentru soţie sau indemnizaţie pentru studiile copiilor.

Dar nu asta ar fi cea mai mare problemă, ci remuneraţia acestora după ce ies din sistem, care tinde să o atingă pe cea din fostul câmp al muncii. Tiptil, pensiile foştilor diplomaţi vor creşte sub forma unor „prime” acordate de stat. Astfel, membrii Corpului diplomatic şi consular aflaţi la pensie la finele lunii august 2010 vor primi din partea Guvernului începând cu anul viitor o indemnizaţie lunară de până la 3.571 lei, decizie argumentată de Executiv prin necesitatea unei compensări băneşti pentru „vicisitudinile“ suportate de aceştia. Cu alte cuvinte,susţine CURENTUL, foştii diplomaţi deveniţi acum pensionari vor lua cu până la 1.000 de dolari în plus la pensiile extrem de generoase pe care le au deja aceştia.

Totul se face prin Ordonanţă de Urgenţă, ca să nu mai fie  loc de discuţii. Pe de altă parte, magistraţii corupţi condamnaţi definitiv vor rămâne fără pensiile speciale, anunţă ANTENA3. Proiectul de lege care le taie acest privilegiu a trecut tacit prin Camera Deputaţilor, după ce a fost adopat pe aceeaşi cale şi de Senat.

Legea îi sancţionează cu aceeaşi tăiere de pensie şi pe magistraţii care au comis infractiuni pentru care CSM apreciază că aduce atingere prestigiului justiţiei. Însă, remarcă ADEVĂRUL, aceste persoane beneficiază în continuare de pensie în sistem public, în condiţiile legii.

Un alt subiect dezbătut şi de presa din afara României este cel al fostului ofiţer de Securitate Dan Zamfirescu, cel care votează numai cu „DA” toate propunerile legislative ale colegilor săi din Parlamentului European, indiferent dacă sunt controversate şi chiar şi atunci când acestea se contrazic, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ. Jurnaliştii de la săptămânalul german Der Spiegel îl suspectează pe Zamfirescu, care a preluat postul de europarlamentar al lui Gigi Becali, că votează fără să se documenteze şi că vine la şedinţe doar pentru a încasa diurna de 150 de euro pe zi.

Dan Zamfirescu a lucrat in Ministerul de Interne până în 1990, iar mai apoi a fost ofiţer SRI, până în 2002. În 2007, CNSAS a decis că Zamfirescu a făcut poliţie politică. COTIDIANUL subliniază că acum este europarlamentar, cu toată opoziţia lui Eugen Mihăescu, cel care se considera îndreptăţit să ocupe locul lăsat vacant de Becali, după alegerea acestuia în Parlamentul României.

Şi vizita premierului Victor Ponta în SUA este tratată pe larg în presa de astăzi. EVENIMENTUL ZILEI remarcă faptul că Ponta a fost primit în SUA numai de vicepreşedinţi. El  s-a întâlnit ieri, la Casa Albă, cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, după ce şi luni, la întâlnirile cu companiile Chevron şi Exxon, Ponta a discutat tot cu vicepreşedinţi ai acestor corporaţii. Premierul Victor Ponta şi vicepreşedintele SUA Joe Biden nu au susţinut declaraţii de presă la finalul întrevederii de o oră.

Un specialist în politică externă, citat de ADEVĂRUL, susţine că vizita lui Ponta în SUA este un premiu şi că acesta a plecat ca să încheie acorduri deja încheiate. Vicepreşedintele american Joe Biden, citat de GÂNDUL, a subliniat, în cadrul întrevederii cu premierul român, că „succesul României ca partener democratic cu un puternic stat de drept“ este „vital“ pentru climatul de afaceri şi reprezintă un interes comun. Biden a reafirmat angajamentul solid al Statelor Unite pentru un parteneriat strategic cu România.

Ca o coincidenţă, remarcă ADEVĂRUL, tot ieri, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen a anunţat, la Bruxelles, că sistemului de apărare antirachetă va începe să fie construit în România în câteva zile, mai exact până la sfârşitul lunii octombrie.


Comentarii

Marc Rușine, Ponta, pensiile speciale trebuiesc anulate, nu mărite ! Pune noi taxe ca să ai de unde să le plătești, escrocule !

24 octombrie 2013 9:10

v Da sefu..m-ai depistat..da sa stii ca e doar ca ma uit des la Haznaua 3

24 octombrie 2013 1:18

@plagiatorul socialist Iata aarura (deocamdata) si doi din cei care "beneficiaza" de respectivele pensii. Pai cums a nu linga dosurile Mitomanului, cum sa nu il injure pe "basistii" care nu vor sa priceapa ca Mincinosul Vesel "munceste pt popor"? Pt ei, evident, economia merge mult mai bine acum, de ne fringe! Singurul lucru care mai conteaza (pt ei) este ca USL sa stea la putere si la anul, an electoral in care pomenile vor curge girla. Ce-o fi mai dep[arte? Dar cui ii pasa? Sunt cel putin "7.5 milioane" de cretini care mai intii isi lasa chenzina la crisma si abia pe urma se intrreaba din ce-o s traiasca...

23 octombrie 2013 19:39

A.I. Bine ca a fost primit basinosu vostru mai Hartii igienice ale basinosului,in Karghistan.De cine dracu ati fi vrut sa fie primit in SUA daca s-a dus oficialla vicepresedinte?De Obama?Mai cretinilor...mai cititi,mai cititi poate va creste al doilea neuron sau sunteti facuti din laba basinosului si ganditi prin pori?

23 octombrie 2013 18:41

v Excrementul zilei, cred ca are dreptate, Ponta s-a intilnit numai cu vicepresedinti. Pina acuma doar Javra Ordinara s-a intilnit cu presedintii (este drept ca de prin Caucaz), dar erau presedinti. Lasa ca in viitor va merge Bashinescu peste tot si va face rahatul praf, ca pina acuma sau va mai indatora tara pt citeva generatii.

23 octombrie 2013 17:53

Robert Sodomit Negoita ce nu va convine sarantocilor?

23 octombrie 2013 17:20

Tia Serbanescu _ Dl. Ponta are dependență de Antene. Fără Daciana mai pleacă, dar fără Gâdea, ba. Înainte de plecare, dl. Ponta a mai dat o mostră de promovare diabetică: l-a numit pe Andrei Zaharescu purtătorul său de două cuvinte („nu știu”) consul general în Africa de Sud. Întrebat ce l-a recomandat pe Zaharescu pentru diplomație, premierul a răspuns scurt și cuprinzător: „eu”. Răspuns corect: Felix. Pe de altă parte, Zaharescu e suficient de incompetent și de lacom ca să intre în „gașca” premierului. Întrebarea adevărată e însă ce (cine) l-a recomandat pe dl. Ponta pentru funcția de premier, de președinte al PSD și, în general, pentru această ascensiune fulminantă și sulfuroasă. T.S.

23 octombrie 2013 15:19

Dorel Cate milioane de euro aveti, atatea bube negre-n cap sa aveti !!!!!!!!!!

23 octombrie 2013 14:11

vasile Ce faceti domnule prim ministru cu echitatea promisa la inceputul guvernarii? aceasta mizerie a pensiilor speciale este de neconceput pentru un stat ce se pretinde democratic,este o bataie de joc nemaiantalnita sa existe diferente la pensii si salarii de la 1 la50.aud acum la televizor ca domnii din CSM refuza sa-si publice indemnizatiile de sedinta.Cum e posibil asa ceva? Le este frica de uimirea lumii cand vor afla. Este bine ca cei ce dau din putinii lor banuti taxe si impozite la stat sa stie cine isi bat joc de ei. Speram ca domnul Ponta va face ordine in pensii si veniturile salariale ale bugetarilor,deoarece sant si unii bugetari vai de viata lor.

23 octombrie 2013 13:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.