Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Durao Barroso, i-a asigurat miercuri pe cineaştii francezi - după o polemică izbucnită în primăvară pe tema excepţiei culturale - de voinţa sa de a apăra "diversitatea culturală" şi audiovizualul european, conform AGERPRES.

Societatea civilă a autorilor, realizatorilor şi producătorilor (ARP) l-a invitat pe Barroso la Întâlnirile Cinematografice de la Dijon, eveniment care va avea loc între 24 şi 26 octombrie. Amintind schimbul de opinii din iunie privind excepţia culturală, preşedintele ARP, Michel Hazanavicius, şi-a exprimat dorinţa de a se "relua dialogul".

Barroso a răspuns că nu va putea merge la Dijon, din cauza apropiatului summit european din 24 şi 25 octombrie de la Bruxelles, însă Comisia va fi "prezentă".

Şeful executivului european şi-a reafirmat "ataşamentul personal faţă de cultură şi faţă de susţinerea de către UE a unei politici culturale ambiţioase şi, în special, faţă de apărarea diversităţii culturale". "Comisa va continua să apere, ca întotdeauna, diversitatea culturală şi creaţia, în special audiovizualul şi cinematografia europeană", a afirmat Barroso.

Acordul încheiat în luna iunie între statele membre ale UE exclude sectorul audiovizual din sfera negocierilor cu SUA privind încheierea unui amplu acord de liber-schimb.


Comentarii

Eurobarometru cu cuc Diversitatea culturala... ca diversitatea culturala, domnu Barosso, F 16. Da` votu` meu, de asta vara, unde e ? Astept o explicatie plauzibila, domnu`. Ca altfel o sa te suspectez ca esti un biet escroc, un tranca fleanca.

16 octombrie 2013 22:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.