Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procurorii DNA au cerut judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ca procesul lui Liviu Dragnea să înceapă mai repede, informează Mediafax.

Procurorii anticorupţie au transmis în 9 octombrie o cerere prin care solicită judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) preschimbarea datei la care să înceapă judecarea dosarului "Fraudă la referendum".

Aceştia au arătat în cerere că primul termen de judecată, stabilit de instanţă la 18 februarie 2014, este prea lung şi ar trebui schimbat pentru a se asigura judecarea cu celeritate a acestui dosar. Totodată, procurorii au menţionat că dosarul este unul complet, cu numeroşi martori.

Completul de judecată căruia i-a fost repartizat aleatoriu acest caz nu a soluţionat până în prezent cererea, dar în 10 octombrie a făcut o cerere la Barou pentru stabilirea unor avocaţi din oficiu pentru toţi inculpaţii din acest dosar.

Instanţa supremă a înregistrat în 7 octombrie dosarul "Fraudă la referendum", în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, şi a stabilit primul termen în 18 februarie 2014.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, în prezent deputat şi vicepremier, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Integral pe România LiberăComentarii

ION Nu va este rusine mai procurori basisti? Cand Videanu si PDL-eprele urmareau rezultatele elegerilor in 2008 si 2009 cu ajutorul STS -ului nu este incalcarea vreunei legi? Se vede de la o posta ca este dosar fabricat politic,dar va va veni vremea si voua nu aveti nici o grija .

16 octombrie 2013 19:05

nu mai cred in justitie, acume ste arma politica a lui basescu si macovei, prin Kovesi si Morar dar procesul lui Ridzi? Dar procesul cu ALRO? cu Udrea, Basescu, Stolojan? Dar cazuld e furt cu casa din str. Mihaileanu, dar pentahouse-ul lui Ioana Basescu, cat de repede se judeca? ca acolo procurorii nu stiu cum sa ingroape dosaruld e frica lui Basescu. p.s. oare cum a obtinut parintii lui Macovei casa cand fiica lor era ministru justitiei lui Basescu? Rusine, nu mai cred in justitie, daca ultimul dosar este super si cu viteza judecat iar cele ale portocaliilor de varf sunt ascunse.

16 octombrie 2013 17:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.