Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Obiecte de colecţie care au aparţinut regilor şi reginelor României, precum fotografii, documente sau chiar meniuri de la dineurile regale, sunt scoase la licitaţie.

Cel mai important obiect va avea un preţ de pornire de 20.000 de euro şi este Ordinul Carol I în gard de colan, în lume sunt doar 10-15 astfel de exemplare, iar Nicolae Iorga a fost unul dintre cei care a primit această distincţie.

De asemenea, la licitaţie vor fi scoase şi documente şi scrisori personale deţinute de membri ai familiei regale române. Printre acestea se numără şi o scrisoare scrisă personal de principesa Ileana, din Egipt, în anul 1930, către un prieten diplomat, Radu Cutzarida, în care îi spunea că este foarte tristă pentru că s-a despărţit de logodnicul ei, un conte german, despre care gurile rele spuneau că era un aventurier, relatează Digi24.ro.

La licitaţie va fi scos şi un oracol completat de regina Elisabeta la vârsta de 20 de ani, în care îşi exprima preferinţele muzicale şi în care mai spunea şi cum trebuie să arate bărbatul ideal în preferinţele sale.

Toate aceste obiecte, dar şi multe altele, pot fi văzute la Palatul Cesianu-Racoviţă până în 22 octombrie.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.