Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La capătul a numeroase dezbateri interne şi propuneri pentru conducerea ministerului Economiei, liberalii au decis ieri, în unanimitate, succesorul lui Varujan Vosganian.  Acesta nu are notorietate dar este puternic sprijinit politic. PNL a luat în considerare şi varianta desemnării unui personaj din afara partidului, dar au optat pentru un PNL-ist pentru a avea susţinere politică, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ.

Potrivit surselor EVENIMENTUL ZILEI, liderul deputaţilor PNL, Andrei Gerea (45 de ani) a fost desemnat în funcţia de ministru al Economiei pentru că este o variantă agreată de Eduard Hellvig, Relu Fenechiu şi Daniel Chiţoiu, fiind în acelaşi timp, protejatul lui Crin Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a afirmat că această variantă a fost agreată şi de premierul Victor Ponta. CURENTUL susţine că din lipsă de nume cu rezonanţă, PNL uimeşte pe zi ce trece cu non-valorile scoase din eşalonul inferior, şi că liberalul Andrei Gerea este mai bun la divertisment decât la economie, un sublim anonim din Parlamentul României.

Potrivit CV-ului său, citat de EVENIMENTUL ZILEI, Gerea a absolvit ASE la 29 de ani şi până atunci a lucrat ca electronist. Ministrul desemnat al Economiei a avut, la un moment dat, trei locuri de muncă în acelaşi timp. Astfel, potrivit CV-ului său, a fost consilier local la Sectorul I în perioada 1996-2004, dar în perioada 1997-2002 lucra ca manager relaţii cu clienţii la Eximbank şi în perioada 2000-2001 era şi manager relaţii cu clienţii la Emporiki Bank. În plus, în perioada 2002-2004, a fost şi director de sucursală al Băncii Ţiriac din Piteşti. În perioada 1999 - 2000, Gerea a fost şi membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale Poşta Română SA.

Până la nominalizarea sa pentru funcţia de ministru, aminteşte ADEVĂRUL, a fost vicepreşedintele Comisiei speciale pentru Roşia Montană şi liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor. Gerea este vicepreşedinte al organizaţiei PNL Argeş şi este cunoscut, după cum afirmă COTIDIANUL, ca fiind un apropiat al lui Crin Antonescu. Potrivit declaraţiei sale de avere, Gerea are un apartament şi o casă în judeţul Argeş, un cont de 10.000 de euro şi datorii de 176.100 de euro.

La întrebarea GÂNDUL ce crede că îl recomandă pentru ocuparea funcţiei de ministru al Economiei, Gerea a recunoscut că în primul rând este o funcţie politică.  El a menţionat şi experienţa sa de cinci ani în domeniul comerţului exterior, perioadă în care a reprezentat economia românească pe diverse pieţe, ani care au contribuit foarte mult la pregătirea sa profesională, precum şi experienţa dobândită pe parcursul perioadei când a lucrat la Eximbank. „Sigur, totdeauna se poate şi mai mult“, a comentat acesta.

Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, că este de acord cu nominalizarea lui Andrei Gerea. „Ce bine ne-nţelegem noi doi, cum spunea un cântec românesc“, a replicat, ironic, Crin Antonescu. El a confirmat, potrivit JURNALULUI NAŢIONAL, că a discutat cu premierul despre nominalizarea lui Gerea, înaintea şedinţei de partid. Săptămâna trecută, aminteşte ANTENA3, ministrul Varujan Vosganian şi-a „dat demisia de onoare“ la scurt timp după ce Senatul a respins cererea venită din partea DIICOT pentru începerea urmării penale. Liberalul a fost acuzat de subminarea economiei naţionale.