Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Peste 400 de persoane participă, duminică, la Cluj-Napoca, la un miting de protest faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, transmite Mediafax.

Participanţii la miting, printre care se află şi Oana Boc, soţia primarului Clujului, Emil Boc, urmează să pornească într-un marş spre campusul studenţesc Haşdeu, apoi spre Gara din Cluj-Napoca, iar la final vor ajunge în Piaţa "Lucian Blaga", în faţa Casei de Cultură a Studenţilor.

Protestatarii poartă pancarte cu mesaje precum "Roşia Montană e începutul Revoluţiei", "Salvaţi Roşia Montană","Nu contează caracterul, când ai braţul ca minerul", "Ministerul Mediului este sclavul Goldului", şi scandând "Uniţi, salvăm Roşia Montană", "Nu cedăm, nu capitulăm" şi "Nu corporaţia face legislaţia".

La miting se împart fluturaşi de chemare la "o adunare naţională" pe care cei care se opun proiectului minier vor să o organizeze în 19 octombrie la Câmpeni, judeţul Alba.

Aceasta este a şasea duminică în care la Cluj-Napoca au loc astfel de proteste.

Integral pe România Liberă