Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consiliul Suprem de Apărare al Coreii de Nord le-a cerut SUA să pună capăt exerciţiilor militare maritime pe care le desfăşoară împreună cu Japonia şi Coreea de Sud în zona Peninsulei Coreene, anunţă un comunicat dat publicităţii de agenţia oficială de presă nord-coreeană, potrivit Interfax, preluat de agerpres.

"SUA trebuie să conştientizeze că am putea să iniţiem atacuri de răspuns la acţiunile lor provocatoare, acţiuni care ar putea duce la un război total pentru adevăr şi la o confruntare hotărâtoare cu SUA", se spune în comunicatul de presă nord-corean.

Coreea de Nord califică manevrele militare drept 'şantaj nuclear' şi îndeamnă SUA să renunţe la 'politica de ostilitate', dacă îşi doresc pace în Peninsula Coreeană şi pe teritoriul lor.

Interfax precizează că joi au început manevre militare maritime ale forţelor armate americane, sud-coreene şi nipone în apropiere de coasta sudică a Peninsulei Coreene.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.