Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Executivul îşi va angaja răspunderea, astăzi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului asupra proiectelor de lege privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în 2012 şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

USL a anunţat că va depune moţiune de cenzură. Aceasta poate fi depusă până sâmbătă, urmând ca în data de 19 decembrie să fie citită în plen, iar în 22 decembrie să fie dezbătută.

Prin angajarea răspunderii, actele normative se consideră adoptate, fără a mai fi dezbătute de legislativ, dacă în termen de trei zile nu se depune o moţiune de cenzură sau dacă aceasta din urmă este respinsă.

În cazul adoptării moţiunii de cenzură, Executivul îşi pierde mandatul. Opoziţia a anunţat deja că va iniţia un asemenea demers.

Prima şedinţă comună a Parlamentului de astăzi este dedicată angajării răspunderii Guvernului pe proiectul legii privind promovarea judecătorilor la ÎCCJ.

Actul normativ prevede că promovarea în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se face numai prin concurs organizat ori de câte ori este necesar şi care se anunţă cu cel puţin 60 de zile înainte de desfăşurare, în limita posturilor vacante, de către Consiliul Superior al Magistraturii.
Integral pe Jurnalul Național