Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un studiu derulat recent de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) arată că cele mai multe dintre pateurile de ficat comercializate pe piaţa românească au în compoziţia lor E-uri. Specialiştii atrag atenţia că, dacă sunt consumate în exces, produsele respective pot avea efecte negative asupra sănătăţii.

Concret, reprezentanţii ANPC au inclus într-o cercetare derulată în perioada iulie – august 46 de tipuri de pate, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim de către aceştia, direct din rafturile supermarketurilor.

După ce au analizat etichetele produselor, care provin de la diverşi producători şi distribuitori din piaţă, specialiştii ANPC au arătat că din punct de vedere al numărului de E-uri, doar 6,52% nu au niciun E, 19,56% au un conţinut de 2 E-uri, 13,04% conţin 6 E-uri şi 8,69% conţin 9 E-uri.

”Numericul de E-uri variază între 0 şi 10“, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii de Protecţia Consumatorilor.
MARII PRODUCĂTORI, LUAŢI LA PURICAT DE ANPC

Printre principalii producători analizaţi în cadrul studiului s-au numărat S.C. Scandia Food S.R.L., Tulip Food Company, S.C. Mega Image S.R.L., Hame România S.R.L., S.C. Glina S.A., S.C. Producţie Ardealul S.R.L.





Integral pe Adevărul



Comentarii

Alimentele contin prea multe usl_E-uri Dezbaterea pe justiție este însă exact ce nu-și dorește USL-ul, care a adus la guvernare cel mai penal careu de ași din istoria recentă a României. Iar până una alta vuvuzelele de teapa Alinei Gorghiu au ca sarcină de partid aruncatul prafului în ochi, abaterea dezbaterii de la tema abuzurilor sinistre ale guvernului Ponta pe alte direcții, devierea temei, tactici clasice de manipulare, de zici că a studiat la școala Dobrițoiu micuța tecuceancă, venită de atât de departe pentru atât de puțin. Să faci atâta drum, din micul târgușor al Tecuciului, și să te faci că-ți faci o carieră, învățând politică zi și noapte, neprecupețind niciun cearceaf, pentru ca în final să ajungi un fel de flașnetă obosită scoasă la centura mass-mediei pentru a servi „prăfuirii“ unui subiect atât de serios, încât până și Ambasada SUA a luat o atitudine severă. curentul.ro

10 octombrie 2013 10:24

cretinoid ba da' voi stiti de-adevaratelea ce sunt alea E-uri? Pentru ca asa vorbiti de parca toate ar fi otrava. Nu puteti baga in aceeasi oala vitamina E naturala E 306, vitamina C naturala, acidul ascorbic - E 300 clorofila E 140 - colorant natural lecitina E 322 - antioxidant natural pectina E 440 - gelifiant natural. cu E-urile daunatoare ca si E 123, E 131, E 211, E 213, E 214, E 215, E 216, E 217, E 239, E 621, E 950, E 951, E 954

10 octombrie 2013 8:48

iulian Daca consumatorul e nesimtit si nu se uita pe eticheta, deci nu-i pasa ce mananca, atunci producatorul de ce ar fi? Nu-i asa? Cel mai simplu e sa nu mai cumperi. Poate le vine mintea la cap

10 octombrie 2013 7:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.