Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, duminică, în cadrul emisiunii „Interviurile lui Ion Cristoiu" de pe B1 TV, că nu ştie unde se află în prezent dosarul referendumului.

"Nu ştiu unde se află dosarul meu acum. Am aflat de la Traian Băsescu că dosarul meu se află la Codruţa Kovesi", a declarat Liviu Dragnea.

"Acest dosar a fost început anul trecut în august. În el au fost iniţial patru procurori care între timp au ieşit din dosar, nu îmi dau seama de ce, iar dosarul a fost preluat de Lucian Papici", a explicat vicepremierul.

Liviu Dragnea a respins acuzaţiile de tergiversare ale dosarului. El a explicat că şi-a exercitat doar dreptul de a studia dosarul.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul privind referendumul din 2012 de demitere a şefului statului. Procurorii DNA susţin că Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

"Principala acuzaţie este că am adus foloase necuvenite constând în prezenţa la vot", a spus Dragnea.

"Sunt 84 sau 86 de volume care înseamnă declaraţii, expertiză transcrisă după înregistrări. În lege scrie că cel care e cercetat are dreptul pentru a-şi construi apărare, să studieze dosarul. M-am uitat cu atenţie la miile de declaraţii ale martorilor audiaţi. Nu am văzut la nimeni că l-am pus să facă ceva anume", a mai declarat Dragnea.

În plus, senatorul PPDD Valer Marian, fost membru PSD, a depus la DNA un denunţ la adresa vicepremierului Liviu Dragnea, acuzându-l de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, un document conţinând acuzaţiile fiind dat publicităţii anterior.

Integral pe România LiberăComentarii

val 1 D-le Dragnea sint convins ca stiti ca dosarul dvs este fabricat de Javra Ordinara carecauta nod in papura prin trepadusii lui. Ca lider local de partid era logic sa militati pt prezenta masiva a cetatenilor la urne. Asta este greu de priceput pt Javra Ordinara. El fiind ranchiunos si razbunator spera sa va bage la puscarie prin dosare fabricate. Chiar daca ati fi "mobilizat" intregul judet nu se schimba situatia. Un judet are cam 500 de mii de cetateni. Chiar daca toti (nu numai cei cu drept de vot) ar fi fraudat alegerile tot ar fi fost 7 milioane contra Javrei Ordinare. Asa ca Justitia "independenta" are "preocupari" si apoi spun ca nu pot rezolva dosarele in lucru, la timp

7 octombrie 2013 0:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.