Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a reiterat duminică apelul de menţinere a sancţiunilor impuse Iranului, argumentând că acestea sunt pe cale să îşi atingă scopul, acela de "a priva Iranul de capacităţile de îmbogăţire a uraniului", relatează AFP, conform Mediafax.

"Sancţiunile împotriva Iranului sunt active. Sunt puternice. Sunt pe punctul de a atinge scopul", a declarat Netanyahu.
"Sancţiunile nu trebuie atenuate înainte de a atinge scopul - acela de a priva Iranul de capacităţile de îmbogăţire a uraniului, de capacitatea de a fabrica arma atomică", a adăugat premierul israelian.

Netanyahu s-a întâlnit săptămâna trecută cu preşedintele SUA, Barack Obama, pentru a discuta despre programul nuclear iranian.
"Israelul nu se opune iniţierii negocierilor diplomatice cu Iranul. Însă negocierile trebuie să conducă la demontarea instalaţiilor iraniene de îmbogăţire a uraniului", a subliniat Netanyahu.

Iranul este suspectat de Israel şi de Occident că încearcă să fabrice arme atomice sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.