Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, speră că Germania va juca rolul de mediator pentru încheierea războiului civil care afectează Siria de doi ani şi jumătate, conform unui interviu acordat revistei germane Der Spiegel, relatează BBC News online, conform Mediafax.
"Aş fi încântat ca Germania să trimită emisari de pace", a declarat Bashar al-Assad, dând asigurări că nu va negocia cu insurgenţii dacă aceştia nu vor preda armele.

Referindu-se la acuzaţiile privind utilizarea de arme chimice, al-Assad a spus că preşedintele SUA, Barack Obama, "nu are niciun fel de dovadă" că serviciile de securitate siriene ar fi utilizat arme neconvenţionale.
"Barack Obama nu are nicio dovadă; toate sunt minciuni", a continuat al-Assad, afirmând că liderii Rusiei sunt "prieteni adevăraţi" ai Siriei.
Statele Unite au atribuit regimului sirian atacul cu arme chimice comis la Damasc pe 21 august şi soldat cu aproximativ 1.400 de morţi. Însă preşedintele Bashar al-Assad susţine că atacul a fost comis de insurgenţi care ar fi adus armamentul neconvenţional din ţări vecine.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 100.000 de morţi.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.