Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul spaniol a publicat dintr-o greşeală de dactilografiere o estimare a datoriei publice de 99,8% din PIB pentru 2014, în loc de 98,9%, eroare echivalentă cu 10 miliarde de euro care a fost corectată abia după patru zile, relatează Mediafax.

"Există o erată", a explicat un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei, care a precizat că cifrele au fost inversate atunci când proiectul de buget pe anul viitor a fost prezentat în Parlament la începutul săptămânii.

La sfârşitul anului 2011, datoria publică a Spaniei era relativ scăzută, la nivelul statelor Uniunii Europene, de 68,5% din PIB, dar ulterior a explodat, ajungând la 85,9% în 2012 şi la 92,2% la sfârşitul lunii iunie a anului 2013.

Guvernul anticipează că la sfârşitul acestui an datoria ţării va urca la 94,2% din PIB.

Spania ar urma să iasă din recesiune în trimestrul al treilea, cu o creştere economică de 0,1%-0,2%. Pentru 2014, autorităţile de la Madrid anticipează un avans al PIB de 0,7%, după o contracţie de 1,3% prognozată în 2013.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.