Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Compromisul politic cu privire la numirea procurorilor şi deblocarea funcţionării Justiţiei primise girul unor capitale occidentale, care au înţeles că moderaţia e preferabilă unui radicalism justiţiar utopic. Un nou scandal politic la Bucureşti. Preşedintele Traian Băsescu anunţă că va denunţa pactul de coabitare, din cauză că guvernul ar fi schimbat abuziv un procuror.

Este vorba despre Lucian Papici, care deţinea funcţia de şef al unei secţii din cadrul DNA. Preşedintele, fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, şi întregul nucleu dur al grupului politic prezidenţial au denunţat în termeni duri ceea ce consideră a fi distrugerea abruptă a independenţei sistemului judiciar.

Faptele sunt însă mai curând ambigue. Nu guvernul a decis înlocuirea lui Lucian Papici de la şefia direcţiei pe care a condus-o până acum, ci procurorul general Tiberiu Niţu. În al doilea rând, Lucian Papici fusese delegat pe această funcţie, după ce mandatul îi expirase. În sfârşit, decizia de înlocuire a survenit la scurtă vreme după ce Lucian Papici a finalizat dosarul împotriva lui Liviu Dragnea legat de referendumul de demitere a preşedintelui Băsescu.Integral pe AdevărulComentarii

@plagiatorul socialist Sper ca, macar de data asta, Basescu sa se tina de cuvint si sa denunte "pactul"! Sa nu ramina ca "masa verde", sau ca "imi dau demisia" lui Crin. E greu de crezut ca declaratia a facut-o la nervi, dar acum "reconsidera" pt "stabilitatea Romaniei". Daca il lasa pe Mitoman sa cistige si in chestia asta (cum a fost cu Nitu/Kovesi), poate sa se duca naibii! Ar fi PFICIALIZAREA punerii Justitiei sub obrocul PSD! Iar procurorii romani, care sunt totusi mai intii romani decit procurori, vor gindi extremd e atent posibilitatea de a ramine singuri si descoperiti impotriva cizmelor socialiste.

4 octombrie 2013 8:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.