Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ţineţi-vă economiile în mai multe bănci, pentru a le proteja - recomandarea este adresată românilor şi vine din partea ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, care mizează în continuare pe băncile de la noi din ţară, potrivit Agerpres.

"Ca simplu cetăţean, aş recomanda celor care au o anumită sumă de bani, în general, să aplice principiul ouălor în mai multe coşuri. Şi să nu uite că există acea protecţie pentru deponenţi, plafonul de 100.000 de euro, care e un element important şi de care trebuie să se ţină cont", a declarat ministrul Orban.

În acest context, demnitarul a subliniat că are încredere în băncile din România.

"Bineînţeles că am încredere. E foarte important să ştim care e situaţia sistemului bancar românesc, acest sistem este solid, Banca Naţională a României a aplicat nişte reguli prudenţiale chiar mai stricte decât prevederile la nivel comunitar, fapt care a garantat o anumită soliditate, atât a băncilor româneşti, atâtea câte au mai rămas, cât şi a filialelor băncilor din zona euro prezente pe piaţa românească. Sigur, asta nu înseamnă că am putea fi scutiţi de orice fel de risc în condiţiile în care situaţia externă, situaţia din diferite state membre ale Uniunii Europene, se va deteriora în continuare", a mai spus ministrul.

Ministrul Leonard Orban, fost comisar european pentru multilingvism, are economii, conturi curente şi depozite de peste 210.000 de euro în bănci cu capital majoritar străin, dar şi românesc, el declarându-se încrezător în moneda unică europeană.

"Rămân încrezător, nu mă sperie în niciun fel acele scenarii care au fost create, privind posibilitatea spargerii zonei euro, posibilitatea dispariţiei zonei euro sau chiar a dispariţiei monedei euro. E puţin probabil", a spus Orban.


Comentarii

A recomanda cum se bate apa-n piuă! Măi nea Leo, măi nea ministrule al afacerilor europene, ministru al unui minister inutil. Mai bine să te gândești tu nene Leonard, ce economie s-ar fi făcut la bugetul statului român, fără să înființeze Băsescu ministerul tău care e un minister adițional celui de externe sau al afacerilor externe. O economie de bani consistentă, adică salariile tuturor membrilor salariați ai acestui minister al afacerilor europene care e creat completamente aiurea și inutil. Iar cu privire la modul cum sfătuiești populația să facă economii, mai bine întreabă-te dacă cei care sunt foarte mulți și amărâți cu salariul lor minim și pensia minimă de mizerie pot face economii. După ce-ți vei răspunde tu însuți la această întrebare, atunci să decizi dacă mai are vreun rost să bați apa-n piuă aiurea. Să sperăm că nu se va mai înființa vreun alt minister al afacerilor asiatice, sau americane, adică alte ministere aiurea ca cel pe care-l conduci. Te-a făcut Chiorul ministru cu portofoliu, ca să numeri banii europeni cu abacul și cu aspiratorul. Halal! Dute-n păcatele tale cu afacerile tale europene cu tot!

15 decembrie 2011 6:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.