Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Regia Autonomă de Transport Urban Călători (RATUC) Cluj a anunţat ce categorie de studenţi va beneficia de transport public gratuit pe două linii, potrivit hotărârii de Consiliu Local de săptămâna trecută. Astfel, vor circula gratis doar studenţii care învaţă la buget şi care au sub 26 de ani. O categorie aparte o reprezintă, însă, studenţii şi masteranzii orfani, care pot primi gratuitate chiar şi pe toate liniile, în funcţie de fondurile alocate de universităţile la care aceştia învaţă.

„Studenţii, masteranzii şi doctoranzii, posesori ai unuia din cardurile nebancare OMNIPASS, STUDCARD, ISIC, EURO<26, înscrişi la una din universităţile de stat sau particulare acreditate din Cluj-Napoca şi care au încheiate Convenţii cu RATUC Cluj-Napoca pentru anul universitar 2013-2014, vor avea, la categoria zi-buget, abonament gratuit pe două linii studenţii şi masteranzii cu vârsta de maxim 26 de ani, abonament cu reducere 50% pe două linii (30 de lei)-studenţii şi masteranzii cu vârsta mai mare de 26 de ani. De asemenea, abonament cu reducere 50% pe o linie (30 de lei) vor avea doctoranzii, fără limită de vârstă. La categoria zi-taxă, studenţii şi masteranzii, fără limită de vârstă, vor avea abonament cu reducere de 50% pe două linii (30 de lei)”, potrivit unui comunicat RATUC.

Integral pe România Liberă