Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dacă până acum un an portăreii executau sediul PSD din Kisellef pentru datorii, social-democrații și-au mai revenit și se pregătesc să-și facă legii pentru a se finanța mai ușor, fără teamă ca procurorii le-ar da de urma banilor pompați „la negru”. La toată această mascaradă participă și cei de la PNL care vor să aplice „modelul Ioan Ghișe” de împrumut la bancă pentru finanțarea campaniei electorale. Astfel, liderul deputaţilor PNL, Andrei Gerea, a declarat, ieri, că a semnat în nume personal propunerea legislativă care va permite partidelor politice să ia împrumuturi de la bănci, însă a precizat că este nevoie de această posibilitate pentru finanţarea celor două campanii electorale din 2014.

Asta în condițiile în care legea permite formațiunilor politice să fie finanțate atât de la bugetul de stat, cât și de la orice persoană fizică. Dar banii aceștia nu sunt de ajuns, iar USL vrea să se transforme într-o societate comercială care își face credite la bănci. Paradoxal, partidele nu pot face profit sau au surse de venit pentru a putea returna aceste împrumuturi și astfel banii care trebui returnați ar trebui să provină tot de la „sponsori”. "Nu putem pe fiecare lege să ne apucăm să trecem printr-un filtru de genul acesta, aici nu este din punctul nostru de vedere o lege cu un impact naţional. Este o lege normală, uzuală, care într-o perioadă... e absolut un ajutor, zicem noi, pentru partide, pentru că decât să vorbim pe ici pe colo de bani negri, mai bine nişte bani la suprafaţă. Toată lumea se împrumută, mai ales pe vremurile astea, urmează un an cu două campanii electorale, ne-au cam omorât campaniile astea electorale, dar nu avem ce face şi atunci noi considerăm că este mult mai bine aşa", a motivat Gerea noua combinație.

Integral în Curentul

Integral pe Curentul