Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prefectul judeţului Iaşi, Romeo Olteanu, a solicitat Jandarmeriei să-i amendeze pe organizatorii protestelor împotriva proiectului de la Roşia Montană, pe motiv că manifestanţii blochează drumurile, adăugând că acest lucru nu poate rămâne fără consecinţe, transmite Mediafax.

Prefectul Romeo Olteanu a declarat, miercuri, că a solicitat Jandarmeriei să nu tolereze blocarea drumurilor din municipiu de către participanţii la protestele de stradă.

El a dat ca exemplu manifestaţiile desfăşurate la Iaşi împotriva proiectului minier Roşia Montană, când protestatarii au blocat circulaţia în câteva intersecţii din oraş.

Prefectul de Iaşi a spus că astfel de lucruri nu pot rămâne fără consecinţe şi a solicitat amendarea organizatorilor.

"Duminica trecută a fost pentru a doua oară când au avut loc proteste fără autorizaţie din partea autorităţilor. Trebuie amendaţi pentru că se blochează drumurile rutiere. Am văzut că există nişte organizatori care ies în faţă şi care trebuie să suporte consecinţele legii", a afirmat prefectul Romeo Olteanu.

Mai multe intersecţii din oraş au fost blocate, timp de câteva minute, în timpul protestelor care au avut loc la Iaşi la sfârşit de săptămână, începând cu 8 septembrie, de câteva sute de persoane care au cerut oprirea proiectului minier de la Roşia Montană. Protestatarii s-au aşezat pe jos, blocând total sau parţial, câteva intersecţii din Iaşi, timp de câteva minute.

La fiecare dintre aceste acţiuni au fost prezente câteva sute de persoane, manifestanţii mărşăluind timp de câteva ore prin oraş.

Săptămâna trecută, viceprimarul Iaşiului Mihai Chirica a cerut, de asemenea, Jandarmeriei Iaşi, dar şi Poliţiei să aplice sancţiuni dure celor care protestează, fără autorizaţie, împotriva tăierii teilor.

El a făcut această solicitare după ce mai mulţi reprezentanţi ai ecologiştilor din Iaşi au adus câţiva tei în ghivece în faţa primăriei, în semn de protest faţă de acţiunea municipalităţii de a tăia la începutul anului zeci de tei pe bulevardul central al oraşului.

Integral pe România LiberăComentarii

teo Acest imbecil vrea sa bage pumnul in gura oamenilor pentru ca nu se potriveste cu ideile din capul lui de tinichea ! Asa este democratic !!

26 septembrie 2013 8:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.