Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un episod aproape comic al activităţii parlamentarilor s-a consumat ieri, când cei desemnaţi în Comisia Specială pentru Roşia Montană şi-au dat măsura incompetenţei şi a lipsei chefului de muncă. Această nou-creată Comisiei este formată din personaje pentru care această sarcină se dovedeşte a fi mult prea mare.

Proba de amatorism maxim a fost dată după ce au invitat SIE şi SRI pentru a le vorbi despre cât de bun sau rău este proiectul RMGC. Habarnistul-şef al Comisiei, după cum îl numeşte CURENTUL pe Darius Vâlcov (foto) i-a convocat pe şefii acestor instituţii să desluşească iţele acestor probleme, fără însă a şti că pentru ca SIE şi SRI să poată oferi informaţii confidenţiale membrilor comisiei, aceştia au nevoie de un certificat ORNISS care să le permită accesul la informaţii secrete.

Astfel, şefii SIE şi SRI i-au dat cu flit soţului Laviniei Şandru, fost primar de Slatina, pe care l-am cam trimis la plimbare. De altfel, afirmă COTIDIANUL, şefii serviciilor secrete au refuzat să vină în Parlament pentru audieri, transmiţând că reprezentanţii SRI şi SIE pot fi audiaţi doar de comisiile speciale de control. Ulterior, şeful Comisiei speciale, Darius Vâlcov (PSD), a anunţat demararea demersurilor pentru obţinerea certificatelor ORNISS, lucru care, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, ar fi trebuit făcut de la bun început.

Ulterior, anunţă ANTENA3, directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat că serviciul pe care îl conduce a trimis, încă din 2002, zeci de informări despre Roşia Montană, către beneficiari  (preşedinte, prim-ministru, miniştri economici). „Sunt multe sesizări ostile în ceea ce priveşte proiectul, dar şi unele favorabile,cele ostile vizând în special bonitatea”, a precizat Meleşcanu într-o declaraţie dată presei.

Meleşcanu, remarcă EVENIMENTUL ZILEI, a venit în Parlament la solicitarea Comisiei de control a activităţii SIE, nu la cea a Comisiei speciale Roşia Montană.  Şeful Comisiei SIE din Parlament, Mihăiţă Calimente, a declarat pentru GÂNDUL că ONG-urile din România finanţate de omul de afaceri George Soros au un rol determinant, de „catalizator“, al protestelor din Piaţa Universităţii împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

„Având în vedere că domnul George Soros se situează pe o parte clară a baricadei, împotriva acestui proiect, am observat că această părere a finanţatorului şi-au însuşit-o şi ONG-urile care au primit finanţare de la George Soros”, a spus Calimente. Deputatul PNL a precizat că această intervenţie din exterior poate reprezenta şi un pericol pentru siguranţa naţională şi că trebuie evaluată situaţia. El a indicat faptul că este de competenţa SRI să furnizeze aceste informaţii.

Cacealma audierilor la Comisia specială pentru Roşia Montana a continuat, ieri, cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, cea care nu a făcut altceva decât să continue lobby-yl pentru RMGC pe aceeaşi linie cu şeful său, Victor Ponta, anunţă CURENTUL. Aceasta a încercat să convingă Comisia că proiectul RMGC se desfăşoară în siguranţa, chiar dacă Ministerului Mediului evită să emită avizul de mediu pentru acest proiect.

Practic, Rovana Plumb a început să dea semnale subliminale pentru demararea proiectului şi susţine că cianurarea este mai puţin periculoasă pentru mediu decât noile tehnologii de extragere a aurului şi, oricum, se va folosi doar o treime din cianura permisă de UE în apă. Practic, titrează NAŢIONAL, „cianura e parfum pe lângă noile tehnologii de extracţie a aurului“.

Comisia îşi continuă activitatea şi astăzi. Din cei 19 parlamentari care fac parte din această Comisie, numai 13 se vor deplasa, astăzi, la Roşia Mpntană pentru a discuta cu ortacii, anunţă ADEVĂRUL. Doi dintre parlamentarii liberali din Comisie au refuzat să meargă în zonă pe motiv că o astfel de deplasare nu are relevanţă, întrucât cunosc foarte bine problemele din zonă. Deputatul PNL, Dian Popescu, şi senatorul PNL, Sorinel Gigel Ştirbu, se numără printre cei şaşe senatori care au refuzat deplasarea la Roşia Montană.Ceilalţi membri ai Comisiei care au preferat să rămână în Bucureşti sunt Ioan Dârzu (deputat PSD de Alba), Oana Manolescu (Minorităţi), Gabriela Firea (PSD) şi Ioan Moldovan (PC).

Ce scuze au găsit aleşii din Comisia specială pentru a evita Roşia Montană? „Ce-i acolo se poate vedea şi la televizor“.


Comentarii

Bufnita "Transilvania a fost si este un spatiu de complementaritate si trebuie sa devina un model de pluralism cultural si religios. Este in folosul popoarelor noastre ca diversitatea culturala, religioasa si de traditii care a facut specificul Transilvaniei sa fie prezervata. - See more at: http://www.ziaristionline.ro/2011/06/24/regele-mihai-tismaneanu-goma-printre-semnatari-declaratiei-de-la-budapesta-pentru-autonomia-transilvaniei-document/#sthash.BxBqn7Ld.dpuf" 1. Au ungurii reprezentanti in Parlamentul Romaniei si la nivel local ? 2. Folosesc limba maghiara oficial ? 3.Au libertate confesionala ? 4. Este Transilvania un spatiu de multiculturalitate sin complementaritate ? Care-i problema ta ? Toate, pana la colaborari imputzite, cu fascistii, ca sa ramai presedinte, ma-n-telegi matale. Poate ne povestesti si noua ce ai inteles.

27 septembrie 2013 19:38

Bufnita Ia, Aroane, povesteste-ne un pic de declaratia de la Budapesta. Intamplator stiu povestea. Cum anume s-a infratit Regele nostru cu iredentistii ? Ia, arata-te mai bine. Da-ne textu`, documentu`, moncher. Punctual. Ca, daca nu, discutam altfel.

27 septembrie 2013 19:29

aron "Sursa" ziare.ro s-a infratit cu "sursa" ziare.com si aplica celeasi metode de cenzura antibasistilor.Este la mintea oricarui om normal ,ca "protestele" anti RM sunt platite cu bani grei.Basescu este amestecat si el pina peste cap,iar argumente sunt destule: se stie ca el joaca permanent "la doua capete",are strinse legaturi de colaborare cu Soros si alti liederi unguri antiromani,dispune de sume mari de bani(spre exemplu,cele 20 de miliarde de euro imprumutati de la FMI si disparuti miraculos). Sloganurile "protestatarilor" sunt dirijate,pe linga "salvati RM"(sanchi),impotriva guvernului, a parlamentului si,in general,impotriva intregii clase politice. Nici o data,JOS BASESCU,desi el s-a manifestat ca cel mai hotarit sustinator al proiectului RM.Ar mai putea fi implicata in aceste "proteste" si "casa regala"(???) condusa de Mihai I Hohenzollern-Sigmaringen de Romania(??),doritoare de restauratie.Se cunoaste(dar nu se vorbeste)colaborarea MS cu ungurii,prin acordul dat IN TOTALITATE prevederilor ticaloasei DECLARATII de la BUDAPESTA din iunie 1989,prin care,Transilvania era declarata pamint unguresc. PS: Cenzorii Antenei 3 cunoscuti ca pro regalisti convinsi,ar trebui sa se abtina de la stergerea comentariilor care nu le convin,mai ales ca,ei sunt cei mai vocali in a condamna cenzura.

27 septembrie 2013 14:01

Bufnita Cred ca iti dai seama ca nu discutam cu mine insumi, ci cu un baietas care scria cu acelasi nickname ca si mine. Este exact cum as semna eu: Simpa, bla bla bla, apoi raspunde Simpa, ala real, bla bla bla, astfel incat ar rezulta ca... Simpa se cearta cu ...Simpa. Sunt doi de Simpa, mai precis unul vrea sa foloseasca identitatea celuilalt. O chestie similara am mai patit la o alta baseala, cu suspendarea flatulentei. Atunci tot asa au facut, erau hamaitorii platiti de la garaj, cica aveau si sala de calculatoare pentru treaba asta. Acum intervine fiecare, de pe unde poate, nici recompensa la baseala nu mai e ce-a fost odata. Asa ca fii bun si ma scuteste. In fine, cerceteaza intai cu care din bufnite discuti.

26 septembrie 2013 8:16

Simpa Amice cred ca esti pe Xanax nu pe Metoclopramid...jea inapoi in cusca lu Voiculescu, latraule..

26 septembrie 2013 3:16

Bufnita Sa nu uit, daca vrei sa-mi copiezi stilul si sa-mi iei nickname ul, NU AM NIMIC IMPOTRIVA. Ti le fac cadou, bucura-te. Insa, ma tem ca iti pui in cap o palarie prea mare pentru scafarlia matale ... de prepelita. O sa ti cada pe ochi si o sa pici in vreo groapa, fereasca Dumnezeu. In loc sa ajungi la baseala, ajungi in alte parti.

26 septembrie 2013 0:00

Bufnita Semnezi, cumva, "plagiatorul socialist"? Ca prea seamana niste chestii. Poate mi se pare mie.

25 septembrie 2013 22:44

Bufnita Vita incaltata ce esti. Eu nu stau numai pe-aici, sa ma cert cu tine. Tehnoredactez de zor, diverse chestii, altele decat politica. Esti prea mic, prea insignifiant, prea mizerabil. Mi-am spus parerea despre chestia asta, insa esti prea mic si prost, ca sa umbli peste tot, sa vezi ce si cum. Atat m-a interesat, in concluzie. Sa aducem in discutie publica aceasta treaba, sa ridicam valul de secretomanie de pe afacere. Pentru ca eu cred mai degraba in puterea Parlamentului, ca reprezentant al natiunii, decat in servicii aservite si un ins complet lipsit de demnitate (stii tu cine). In legatura cu piata, o suspectez ca e manipulata. Nu toata, ci o parte a ei, care vrea sa foloseasca galagia Rosia Montana pentru alte treburi necurate, cu ar fi sustinerea si lansarea politica a emanatilor basisti, undercover (ungureanu, neamtu, baconski). Cea mai mare parte a celor din piata, nu ma indoiesc, sunt oameni de buna credinta, cu bune intentii. Ma uit la tine, esti ca un papagal. Nu esti om, esti un kitsch. Astea fiind spuse, ma duc sa inghit un Metoclopramid. Cu ce idioti mi-a fost dat sa fac conversatie...

25 septembrie 2013 22:23

Bufnita Dupa ce am vomitat in liniste , am papat tot la loc si acum vin inapoi la locu de munca. Jos Basescu ! Cei 20 000 de protestanti din Universitate sunt platiti de Soros ! Vrem locuri de munca in minerit dar numai la Rosia Montana ! Sarumana domnu Voiculescu ! Hai ca mi s-a facut iar doame..ma duc sa vomit in liniste,,,Brb

25 septembrie 2013 20:46

Bunita Oricat te-ai chinui nu-ti iese. Sa-ti spun de ce: ca esti neam prost. N-ai stil, n-ai staif, n-ai nici de unele. La o generatie relativ recenta de incaltati, in cautare de ceva referate facute de altii, o wikipedia, ceva. Uite d`aia am io boala pe basisti: ca-s neamuri proaste. Ma duc sa vomit in liniste.

25 septembrie 2013 18:57

Bufnita Jos Basescu ! Votati USL , va dam 1 kg de ulei pe datorie daca sustineti Rosia Montana ! Si 300 de tone de cianura gratis ! Brb..ma cheama sefu .. Sarumana Domnu Voiculescu !

25 septembrie 2013 17:57

Bufnita Tia, ciocarlia. Vine toamna si pasarile calatoare falfaie spre alte zari mai calde. Urmarind prestatia ciocarliei, am ramas cu gustul fad al partizanatului politic impins peste limita rationalului. Gazetaria se face cu credibilitate, cand o pierzi, nu te mai citeste nici bunica. Asta daca or fi avand net pe lumea aialalta. E foame mare in zona aia, daca s-au hotarat sa coboare in arena,sa faca wrestling in noroi. Sa stiti ca le-a intrat frica in oase, le tremura izmenele. Noi, muritorii de rand, te salutam.

25 septembrie 2013 15:31

@plagiatorul socialist "Rovana Plumb a început să dea semnale subliminale pentru demararea proiectului" Pai, daca vaca socialista stie ca e atit de bine, de ce nu a dat avizul? Cum s adea avizul "in functie de cum voteaza parlamnentul"? Asta e chiar mai lipsita de responsabilitate decit Mitomanul - daca e posibil asa ceva!

25 septembrie 2013 15:27

CACATOR CAVE MALUS Tia, nu e mai bine să se pună boii înaintea carului şi mai întâi de a se aproba în Parlament sau altundeva, cei care decid să aibă toate avizele inclusiv de mediu pentru a putea decide în cunoştiinţă de cauză. Pentru că altfel o aprobare dată de ŞEFI înainte de avizul de mediu nu poate decât forţa mâna unui simplu funcţionar care nu s-ar mai putea opune ditamai Parlamentului şi aşa zisului interes naţional şi local pe care chiar tu îl promovezi. Deşi poate acest interes naţional şi local este tocmai cel de a respecta mediul şi a obţine un aviz favorabil.

25 septembrie 2013 11:07

Tia Serbanescu _ Că e sărăcie lucie și oamenii n-au de lucru? Asta se poate vedea în nenumărate alte zone din țară – și chiar la suprafață unde nu e nevoie să dărâmi munții ca să-ți faci cimitire. Dar PSD nu poate trăi fără ipocrizie așa că dl. Zgonea s-a simțit „jignit”, de refuzul lui Crin (fleur du mal) de a-și pune „căscuța” pentru „poze” cu Cătălina și s-a delimitat de elitismul acestuia mărturisind că a devenit inginer la seral. Și isteț la fără frecvență. Aceste replici au determinat „Der Spiegel” să aprecieze că „guvernul Ponta se va destrăma” de la Roșia Montana. E oricum cam destrămat – dar premierul îl consideră vinovat pe președinte: „Băsescu ne blochează fiecare lege” - trimițând-o la CCR. Dar cine-i de vină dacă fac legi neconstituționale? Ce-ar vrea? Ca dorința sa să fie lege pentru toți, indiferent de conținut? curentul.ro

25 septembrie 2013 10:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.