Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a explicat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", la Antena 3, că există o serie de probleme în codul rutier şi că acest capitol, ca şi restul domeniilor din România, suferă o degradare.

"Vorbim de educaţia, pregătirea, rezivuirea programelor analitice pentru pregătirea candidaţilor pentru carnet. Acesta este al doilea punct, după infrastructură. Carnetul se obţine prea uşor, uneori alandala, ca să nu folosesc fraze care să angajeze pe cineva. Ca în foarte multe zone ale existenţei noastre, şi aici, în acest domeniu, situaţia s-a degradat. Mai este o problemă şi cu legislaţia propriu-zisă. Statul român încasează doar undeva în jur de 30% din amenzile aplicate. Ajungem şi în zona justiţiei, dar sunt mai multe motive pentru care procentul este atât de mic", a explicat Stroe.